DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kubica kérésére elengedte őt a Renault

A lengyel pilóta azt kérte, hogy bontsák fel a meglévő rövid távú szerződését és engedjék el, az F1-es csapat pedig teljesítette ezt a kérést - hova tovább Kubica számára?

A hétvégi sajtóértesülések szerint nehéz helyzetben van Robert Kubica, hiszen úgy fest, hogy a Renault szerződtette Carlos Sainzot Nico Hülkenberg mellé, így a visszatérésre készülő lengyelnek nem jut hely az enstone-iaknál. Ráadásul a többi csapatnál is erősen telnek a helyek, fogynak az opciók számára, egyre kevesebb a reális esély arra, hogy 2018-ban valóban ott legyen az F1-es rajtrácson.

Mark Hughes F1-es szakértő információi szerint Kubica azt kérte a Renault-tól, hogy engedje el rövid távú szerződéséből, amit a májusi tesztje óta kötött a csapattal, ezt pedig a Renault meg is tette - a lengyel immár szabadon igazolható, bárki számára elérhető nem csak az F1-ben, de azon kívül is. Hogy kinek kellhet? 

 kubica-renault-mi



Gyakorlatilag már csak a Williams jöhet számításba, illetve talán még a Sauber, de utóbbi érthetően erősen függ az anyagi lehetőségektől is. A Hungaroringen tartott F1-es teszt során egy körön ugyanazt tudta, mint Nico Hülkenberg, igaz, eggyel puhább abroncsokon, ami a számítások szerint három tizedmásodpercet jelent - persze ha elsőre csak három tizeddel lassabb a németnél, akkor már most is jobb lehet, mint Jolyon Palmer.

A kérdés viszont nyilvánvalóan a hosszabb, a verseny. Érdekes módon a legjobb köreit a hosszabb etapokon teljesítette, még gyorsabb is volt, mint Hülkenberg, de meglehetősen ingadozó teljesítményt nyújtott, a fizikai állapota érthetően nem tökéletes ennyi "passzív" év után. Ez az a rizikófaktor vele kapcsolatban, ami miatt jobb üzlet most Sainz - de ha eloszlatja az ezzel kapcsolatos kételyeket, rögtön óriási fogás lehet mondjuk a Williamsnek.

A helyzet tehát a hírek szerint az, hogy Kubica nem kell a Renault-nak, a lengyel pedig erre reagálva kérte a meglévő rövid távú szerződésének felbontását és elérhetővé vált mások számára. Mi lesz vele?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: