Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 24. vasárnap
F1

Alonso örül a McLaren tempójának, de figyelmeztet

A McLaren-Honda spanyol F1-es pilótája szerint rendben van, hogy Monzában sem voltak lassúak és az is, hogy papíron fekszik nekik Szingapúr, de ez önmagában még kevés.

Mindenki arra vár, hogy hogyan dönt Fernando Alonso a jövőjével kapcsolatban, marad-e a McLarennél, vagy átigazol mondjuk a Williamshez - a szezon azonban eközben is zajlik, most éppen Szingapúr kerül a célkeresztbe. A wokingiak itt már szebb eredményekre számítanak, igaz, egyelőre az sem lenne baj, ha meglátnák a kockás zászlót...

"Tudtuk, hogy két nehéz hétvége vár ránk egymás után Spában és Monzában, de a négy lehetőségből három kiesés ezzel együtt is komoly csalódást keltett" - mondta Alonso az utóbbi két versenyről. "Viszont még így is jobb tempót mutattunk, mint amit vártunk, igaz, ezt végül nem tudtuk pontokra váltani. Most azonban már lezártuk az európai szezont és jönnek a távoli futamok, amelyek azt jelzik, hogy a szezon utolsó fejezetéhez érkeztünk."

alonso-dppi

Szingapúrban már csak azért is lehet több reménye a csapatnak, mert itt nem a motorerő fog dönteni, így kisebb lesz a Honda által jelentett hátrány. "Ez egyike azon pályáknak, amely jobban fekszik a csomagunknak, mint a többi, itt jó esélyeink vannak a pozitívabb eredményre. Ez egy kicsit olyan, mint a kelet Monacója" - magyarázta.

"Elbűvölő pálya a város szívében, fantasztikus hangulattal. A levegő forró és párás, nehéz a pilótáknak és az autóknak is. Az út dobálós, szűk, komoly kihívást jelent, de egészen üdítő tud lenni, ha elkapjuk a ritmust. Jó kigyorsítás és nagy leszorítóerő kell, ezek alapján pedig nyilván jobbak az esélyeink, de biztosnak kell lennünk abban, hogy a megbízhatóságunk is rendben van" - figyelmeztetett a kétszeres világbajnok.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?