DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean: Ez lehet a kulcs Szingapúrban

Nem alakult a legjobban a Haas számára az F1-es monzai hétvége, de Szingapúrban mindenképp javulni szeretnének. Erre Romain Grosjean esélyt is lát a pálya eltérő vonalvezetése miatt.

A Haas francia versenyzője Olaszországban csak a 15., míg csapattársa a 11. pozícióban végzett. Grosjean ráadásul hatalmasat bukott az olasz időmérőn, és emiatt a mezőny végéről rajtolhatott el vasárnap. Monzában tehát nem sikerült a pontszerzés az amerikai istálló számára, és ezen javítanának a következő versenyhelyszínen, Szingapúrban.

Grosjean elmondta, miért nem tudtak jól szerepelni Olaszországban, és mi volt a helyzet Belgiumban: „Monza a végsebességekről és az alacsony leszorítóerő hatékonyságáról szólt. Spa azért ennél technikásabb, így a kanyarokban egy kicsit több potenciált tudtunk kihozni az autóból.”

 grosjean-ez-lehet-a-kulcs-2017



„Igen, Monzában egy kicsit többet szenvedtünk. A tempó jónak tűnt pénteken, de a verseny alatt bonyolultabb és nehezebb lett a helyzet” - folytatta Monzára visszaemlékezve a Haas pilótája.

A francia versenyző elmondása szerint tehát a Haas a Ferrarihoz és a Red Bullhoz hasonlóan a nagyobb leszorítóerőt igénylő helyszíneken teljesít jobban: „Mindig jobban viselkedik az autó, amikor nagyobb a leszorítóerőnk. A kulcs Szingapúrban számunkra az lesz, hogy a gumikat megfelelő működési tartományba tudjuk-e hozni. Ha ez sikerül, jó pozícióban leszünk, de ezt nem lesz könnyű elérnünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: