DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bejelentés-lavina várható az F1-ben

Tisztázódni látszik idei F1-es szezon egyik legbonyolultabb átigazolási kavalkádja - a az egyenlet résztvevői hamarosan közzé is tehetik 2018-as terveiket.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, mérvadó sajtóforrások szerint a Red Bull áldását adta arra, hogy Carlos Sainz a Renault-hoz kerüljön - sőt, akár már a Malajziai Nagydíjtól kezdve, amelynek Jolyon Palmer örülne legkevésbé. A felek állítólag mindenben megegyeztek, és napokon belül döntésre is sor kerülhet - akárcsak arra, hogy a McLaren Renault-, a Toro Rosso pedig Honda-motorokra vált. A McLaren-Renault szerződés aláírása várhatóan hétfőn, de még mindenképpen Szingapúr előtt fog megtörténni, míg a hivatalos bejelentés a városállam nagydíjhétvégéje alatt jöhet.



Noha Sainz távozása szabad utat nyithat a Super Formulában versenyző Red Bull-tehetség, Pierre Gasly előtt, a Honda azt akarja, hogy a Toro Rosso biztosítson tesztlehetőséget védencének, az F2-es pilóta Nobuharu Matsushitának. A japán a Hungaroringen már vezette a Saubert - azok után, hogy a hinwili alakulat bejelentette, mégsem Honda-erőforrásokat fognak használni 2018-tól.

A Honda terve feltehetően az, hogy versenyzője a pénteki szabadedzéseken gyűjtsön F1-es tapasztalatot, holott a csapatnak már megállapodása van a szintén nem Red Bull-támogatott Sean Gelaellel az idei szezon hátralévő részére. A McLaren a dominók eldőlése után Fernando Alonsót is megtarthatja, akinek a vezérigazgató Zak Brown szerint nagyon valószínű a maradása az üzlet nyélbe ütése esetén. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: