DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: Carlos Sainz megállapodott a Renault-val

Sajtóértesülés szerint a spanyol F1-es pilóta a Renault gyári csapatánál folytatja 2018-ban, a Toro Rosso Honda-motorokra vált, a McLaren pedig tényleg a Renault-val köt szerződést.

Az Autosport.com hozta az értesülést, mely szerint a spanyol Carlos Sainz megállapodott a Renault gyári csapatával és ő ülhet be Jolyon Palmer helyére. A portál információt magas helyről erősítették meg és azt is hozzátettéj, hogy a Toro Rosso ezzel együtt valóban Honda-motorokra vált, míg a McLaren a Renault-val folytatja.

sainz2



Az Autosport forrásai szerint egyébként a helyzet annyira "forró", hogy bár a megállapodás a 2018-as szezonra szól, Sainz akár már idén Malajziában átülhet a Renault-ba és leválthatja Palmert - ebben az esetben az ő helyét Pierre Gasly veheti át a Toro Rossónál. 

A szerződések pontos részletei a hírek szerint még nem tisztázódtak, de ez már csak (rövid) idő kérdése és mindhárom megállapodást (Sainz és a McLaren a Renault-val ír alá, a Toro Rosso pedig a Hondával) hivatalosan is bejelenthetik. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a pletykákkal ellentétben sem Fernando Alonso, sem Robert Kubica nem lesz a Renault F1-es versenyzője 2018-ban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: