DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nem adja senkinek Norrist a McLaren

Nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott Lando Norris a Magyar Nagydíj utáni teszten, így nem csoda, hogy a McLaren nem szeretné, ha bárki is elcsaklizná tőlük a brit fiatal tehetséget.

Az augusztus másodikán tartott hungaroringi teszten remekelt Norris, a második pozícióban végzett Sebastian Vettel mögött 91 kört pakolva a McLarenbe. A fiatal pilóta elmondta, pozitív tárgyalásokat folytatott a wokingiak vezetőségével, és célja egyértelműen az F1-be kerülés.

Brown nem kapkodná el a dolgokat Norrisszal kapcsolatban: „Egyik F1-es csapat sem tett ajánlatot. A jelenlegi tervünk az, hogy az F2-ben szerepeltessük jövőre. Úgy gondolom, elég gyors lenne a száguldó cirkuszhoz, de nem kell siettetni a dolgokat, tapasztalatot kell szereznie.”

 norrist-nem adja-senkinek-a-mclaren



Az F3-t jelenleg vezető pilóta helye egyértelműen a legjobbak között van a wokingiak vezetője szerint, így nyilvánvalóan nem is válnának meg tőle: „Egyértelmű, hogy a jövő sztárja lesz, és nem hinném, hogy betennénk egy másik F1-es csapatba. Nagyon sokat szimulátorozik nálunk, és kiválóan csinálja. Most viszont még nem tudjuk, hogyan fog alakulni a jövő évi junior programunk.”

Brown megerősítette, hogy Norris már az ő versenyzőjük, a csapat további terveiről viszont csak később tud részletekkel szolgálni: „Nyilván Lando már a mi versenyzőnk. Nycket is szeretnénk, de ezen Eric még dolgozik jelenleg. Lesz még néhány tárgyalás az elkövetkező hónapokban, és aztán tudunk majd nyilatkozni a junior programunk irányáról.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: