DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mégiscsak izgalmas lehet a francia F1-es pálya

A Francia Nagydíj 2018-ban visszatér a versenynaptárba, ám az előzetes vélemények unalmas körözést jósolnak a felújítása óta teszthelyszínként működő Paul Ricard-i pályára.

2017-ben már emojikkal is be lehet árazni egy Forma-1-es pályát: csütörtökön és pénteken a Mercedes versenyzői, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas a Pirelli jövő évi abroncsai tesztelte a Paul Ricard-on, a brit pilóta azonban nem volt elragadtatva a pályától, két hangulatjellel ugyanis egyértelműen nemtetszését fejtette ki a Francia Nagydíj régi-új helyszínével kapcsolatban. Való igaz, bár több sorozat is ellátogatott oda az elmúlt évek során, Paul Ricard több mint tíz éve tesztpályáként funkcionál.



A létesítményben nemrég sajtóeseményt rendeztek, melyen több neves F1-es személyiség is részt vett, közöttük Jean Alesivel, a francia közönség egyik nagy kedvencével. Bár az általános vélemények azt sugallják, unalmas körözgetés vár a mezőnyre a pályán, az egyszeres futamgyőztes kételkedik ebben.

„Ez igazi mérce lesz a versenyzők számára, mert minden típusú kanyarból található rajta. Biztos vagyok benne, hogy a pilóták élvezni fogják majd” - idézte a thisisf1.com Alesit.

Korábban voltak olyan szólamok, hogy a rendezők az FIA-val együttműködve meghagyják az 1,8 kilométeres Mistral-egyenest a vonalvezetésben, mely kapásból a naptár leghosszabb ilyen szakaszává vált volna, ám biztonsági megfontolásból meg fogják szakítani azt egy sikánnal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: