DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez közel áll az új szerződéshez

Sergio Perezt valószínűleg jövőre is a Force India színeiben láthatjuk majd versenyezni. Szafnauer elmondta, mit kell még letisztáznia csapatának a mexikói szerződésével kapcsolatban.

Korábban a Force Indiánál már beszéltek arról, hogy mindkét pilótájukat szeretnék megtartani a 2018-as szezonra, most az is kiderült, hogy Sergio Perez már csak egy hajszálnyira van tőle, hogy jövőre is jelenlegi csapatánál versenyezhessen.

A mexikói pilóta háttere sem jön rosszul csapatának, ám nyilván Perez folyamatos jó szereplése is meggyőzte istállóját az új megállapodáshoz vezető úton. Otmar Szafnauer, a csapat műveleti igazgatója így beszélt a dologról: „Nagyon közel vagyunk már a szerződéskötéshez Checóval. Nem titok, hogy nagy támogatást élvez néhány mexikói szponzortól, mióta ebben a sportban van.”

 perez-kozel-az-uj-szerzodeshez



Perez szponzorai egyben bonyolultabbá is teszik a megállapodás létrejöttét, állítja a román szakember: „Nála az a nehéz, hogy a két szerződést nagyjából ugyanakkor kell megkötni. Checóval teljes az egyetértés. Most már csak a szponzoraival kell véglegesíteni néhány részletet. Mindig van valami ellentét a felek között a megállapodás előtt.”

A Force India úgy véli, kezelni tudja a versenyzői közötti feszültséget, és továbbra is együtt dolgoznának mindkettőjükkel: „Akarjuk őt. Azt mondja nekem, hogy nálunk akar maradni, nem hinném, hogy nem mond igazat. Reméljük, hogy meg tudjuk tartani mindkét versenyzőnket a következő évre, és már azt is bizonyították, hogy képesek együtt versenyezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: