DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Mercedes: Nehéz lesz a szingapúri hétvége

Az elmúlt évek azt mutatják, hogy a német alakulat rendre szenved Szingapúrban. 2016-ban ugyan sikerült nyerniük, de Toto Wolff így sem számít könnyű hétvégére.

Az idei évben jellemző, hogy pályáról pályára változnak az erőviszonyok a helyszínek eltérő karakterisztikája miatt. Ezt az eredmények is mutatják: a Mercedesnek a gyorsabb aszfaltcsíkok, míg a Ferrarinak a lassabb pályák fekszenek.

Horner szerint még mindig a Mercedesé a legerősebb motor, a következő hétvégén viszont a kanyaros, csúszós és technikás pályán nem ez lesz a döntő tényező. Wolff sem vár könnyű futamot csapata számára: „Szingapúr nem a legjobb helyszín volt számunkra a múltban, és nagyon felvillanyozott minket, hogy meg tudtuk nyerni a múlt évben azután a nehéz 2015-ös verseny után.”

 mercedes-wolff-nehez-lesz-szingapur



„Még mindig úgy gondolom, hogy idén befolyásoló tényező, hogy a pályák karakterisztikája vagy illik az autóhoz, vagy nem. A lassú és csúszós pályák inkább a Red Bullnak és a Ferrarinak kedveznek, a gyorsabbak pedig nekünk” - folytatta a Mercedes csapatfőnöke.

Wolff elmondta, még mindig van mit tanulniuk az idei autóval kapcsolatban: „Azt várjuk, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint Monzában, Spában vagy Silverstone-ban a karakterisztika miatt. Az új autónál még mindig rá kell jönnünk, hogyan hozzuk ki belőle a legtöbbet, mert nem biztos, hogy azt tapasztaljuk a pályán, amit vártunk.”

„Nagyon erős szektoraink voltak Spában és beáldoztuk az egykörös tempót a versenytempóra, és ezért hiányzott az alacsony leszorítóerős teljesítmény, a féktávokon és a kanyarokban a stabilitás. Megpróbáltuk megérteni és optimalizálni ezt Monzára. A legfontosabb, hogy nem akadt ezekkel problémánk azon a hétvégén” - zárta gondolatait az Olasz Nagydíj hétvégéjének felidézésével és pozitívumaival Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: