DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz továbbléphet, de nem a Renault-hoz

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Red Bull megfelelő összegért szívesen elengedné Carlos Sainzot, az utóbbi napok fényében azonban más irányt vehet a spanyol F1-es pilóta karrierje.

Egyre szövevényesebb a lassan a fél mezőny részvételével zajló tárgyalássorozat: a McLaren állítólag hamarosan bejelenti, hogy Renault-motorokra vált jövőre, míg a Honda erőforrásait feltehetően a Toro Rosso kapja meg. A Red Bull hajlandó lenne áldását adni az egyezségre, számításba véve, hogy a japánok erőre kapása esetén ők is beszerelhetik motorjaikat autóikba. Igen ám, de van az ügynek egy eddig nem emlegetett szereplője: Carlos Sainz.



A spanyol idén harmadik szezonját teljesíti a Toro Rossónál, és többször kijelentette már, hogy jövőre nem szeretne a faenzaiak kötelékében maradni. Miután a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko kijelentette, hogy a 2018-ra élő szerződéssel rendelkező ifjoncán csak megfelelő összegért lenne hajlandó túladni, beindult a pletykagyár, és sokan már a Renault szerelésében képzelték el Sainzot. Sajtóhírek szerint azonban nem csak az enstone-iak, hanem a McLaren is szóba jöhet lehetséges munkaadóként.

A Red Bull ugye nem bánná, ha a wokingi csapat Renault-motorokra váltana, de könnyen lehet, hogy éppen Sainz szerepeltetéséért cserébe. Így ők is jól járnának, hiszen jövőre helyet tudnának szorítani a japán Super Formulába száműzött Pierre Gaslynak Danyiil Kvjat mellett a Toro Rossónál. Kulcskérdés, hogy mit csinál Fernando Alonso, hiszen Sainz csak honfitársa távozása esetén kaphatna lehetőséget a McLarennél, mivel Stoffel Vandoorne-nal már leszerződtek a következő szezonra.

Amikor Canal F1 Latin America megkérdezte Helmut Markót, hogy Sainz szerződése 100%-ig biztos-e a Red Bull-lal, így nyilatkozott: „A Forma-1-ben nehéz 100%-os biztosságról beszélni. Nem lennék meglepve, ha egy másik csapatnál versenyezne, mert tudom, hogy mi áll a szerződésében. De csak mi tehetjük lehetővé” - tette hozzá az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: