DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ki kerül ki győztesen a középmezőnyből?

Amíg az élen egyre nagyobb a távolság a Mercedes és a Ferrari között, a középmezőnyben ádáz csata zajlik a Williams, a Toro Rosso, a Haas és a Renault részvételével.

Sokan azt remélték az idei Forma-1-es szezon előtt, hogy a szabályváltozások megtörik a Mercedes-Ferrari-Red Bull hármas dominanciáját a Forma-1-ben, de beigazolódtak az előzetes félelmek, és továbbra is ez a trió uralja a sportágat. Azonban amíg a Mercedes és a Ferrari egymással harcol a vb-címért, a Red Bull a senki földjén autózik - akárcsak a Force India a negyedik helyen, akiknél már-már biztosra vehető, hogy sikerül megismételniük tavalyi produkciójukat a negyedik hellyel.



Utánuk azonban hatalmas a tömörülés, nem véletlen, hogy a legnagyobb csatákat a középmezőnyben látjuk. A Williams 55 ponttal áll a bajnokság ötödik helyén, a nyolcadik Renault lemaradása viszont csak 21 egység. A Toro Rosso 15 pontra van a grove-iaktól, de az idei autókkal kapcsolatban egyedül az üzemanyag-takarékosság szükségességét nem kedvelő Carlos Sainz bizakodó, hogy alakulata képes lesz további erős eredményekre.

„Úgy vélem, egyedül a gyártók fejlesztenek jobban nálunk” - idézte a spanyol F1-es pilótát a crash.net. „Szerintem a Force India, a Williams, vagy a Haas nem teljesített jobban ezen a téren a Toro Rossónál. Összehasonlítva magunkat a hasonló költségvetésből gazdálkodó csapatokkal, szerintem a Toro Rosso remek munkát végzett idén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: