DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamiltonnak félnie kellett volna Strolltól?

Érdekes képet mutatott a monzai rajtrács, ugyanis Hamilton mögül Lance Stroll és Esteban Ocon rajtolt. A kanadai félt volna saját magától Hamilton helyében, de lett volna rá oka?

Az időmérő edzést követően igencsak a figyelem középpontjába került a Williams újonc pilótája, Lance Stroll, ugyanis messze legjobb időmérős eredményét produkálta (4. lett az esőben, pedig korábban sosem versenyzett vizes pályán F1-es autóval), a büntetések miatt pedig ez a második rajtkockát jelentette, közvetlenül a pole pozíciós Hamilton mellett.

Meg is kérdezték a 18 éves kanadait, hogy mi járt a fejében a piros lámpák kialvása előtt. „Úgy éreztem, hogy Lewis (Hamilton) biztosan eléggé ideges amiatt, hogy a rajtrácson közvetlenül mellőle rajtol egy ürge, akinek szinte nincs is tapasztalata” – emlékezett vissza Lance Stroll, aki a versenyen is kiválóan teljesített és csapattársa előtt a 7. helyen zárt.

Lance Stroll az esős körülmények között különösen élt Monzában


„Lewis tudta, hogy semmi butaságot nem fogok elkövetni, jó érzés számomra, hogy megvolt részéről a bizalom irántam. Beszélgettem vele egy kicsit a start előtt és egyáltalán nem aggódott amiatt, hogy esetleg az első kanyarban hátulról beleszállok” – tette hozzá a 18 éves kanadai, aki a nehéz kezdet után egyre inkább megtalálja helyét a Formula-1 mezőnyében.

A mezőnybe édesapja hatalmas mennyiségű szponzori pénzével megérkező, mindössze 18 éves Lance Stroll egyre inkább bizonyítja, hogy nem csak a pénz miatt van itt. A téli teszteken, valamint az első néhány nagydíjon csak esett-kelt, kicsúszásaival, ütközéseivel vétette csak észre magát.

Ki is kezdték a fiatal kanadait elég komolyan, köztük világbajnok honfitársa, Jacques Villeneuve kritizálta élesen. A Montrealban megszerzett 9. helyét még megmosolyogták és a szerencsére fogták, ám bakui dobogós helyét, valamint monzai teljesítményét már semmiképpen nem lehet pusztán a szerencsével magyarázni. Érdekes lesz megfigyelni, hogy 2019-ben, amikor már nem újak számára a pályák, mire megy majd Lance Stroll. Esőben mutatott teljesítménye figyelemre méltóra sikeredett.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: