DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A várandós csapatfőnök nem utazik több versenyre

A Williams istállót irányító Claire Williams kihagyja a szezon hátralevő nagydíjait, a 41 éves vezető első gyermeke születése miatt vonul szabadságra.

A Williams áprilisban közölte az örömhírt: Claire Williams, az istálló csapatfőnök-helyettese első gyermekét várja, fia születése október második felében, nagyjából az USA Nagydíj hétvégéjén esedékes. Williams egészen az Olasz Nagydíjig a csapattal maradt, mivel azonban terhessége utolsó hónapjaiba lépett, a szingapúri versenyen és a szezon hátralevő többi futamán már nem lesz jelen.



„Furcsa érzés lesz, mivel annyi éven keresztül végig itt voltam, ezúttal viszont kihagyom a szezon utolsó versenyeit. Ez kissé szomorú, hiszen a paddock az otthonommá, irodámmá vált” – idézi a thisisf1.com a 41 éves Williamst, aki ezentúl távmunkával fogja segíteni csapatát.

A korábban kommunikációs és marketingigazgató tisztségeit ellátó Claire Williamst 2013-ban nevezték ki csapatfőnök-helyettesnek: ő funkcionál az alakulat tényleges irányítójaként a csapatfőnök címét viselő, kerekesszékhez kötött édesapja, Frank Williams helyett. Kérdéses, távollétében ki fogja ellátni a konstruktőri pontversenyben ötödik helyen álló istálló napi vezetésének feladatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: