DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A pilóta, akivel két szerződést kell kötni

Csapattársával való összetűzései ellenére a Force India nagyon szeretné megtartani Sergio Perezt jövőre is, ám helyzete komplikáltabb az F1-ben, mint az elsőre látszik.

Otmar Szafnauer, a Force India műveleti igazgatója nemrég kijelentette, kész megtartani jelenlegi pilótáit, Esteban Ocont és Sergio Perezt a következő évre is. Amíg a franciának szerződése van 2018-ra, addig csapattársával még nem sikerült hosszabbítania az alakulatnak. Perez korábban azt mondta, hogy Monzáig eldőlhet a sorsa, most viszont úgy áll a helyzet, hogy Szingapúrban jelenthetik be, hol folytatja tovább.



„Már nem sok mindenben kell megegyezni Checóval” - idézte Szafnauert a thisisf1.com, majd kitért arra, hogy miért késik az új szerződés aláírása. „Nem hinném, hogy titok, de amióta elkezdte a versenyzést, mindig mexikói szponzorok támogatták. Checóval az a nehéz, hogy szinte két szerződésen kell dolgozni egyszerre. Vele mindenben egyetértünk, most viszont a támogatóival kell megegyeznünk.”

Ám lehet, nem csak a Force India, hanem a Renault is bejelentkezett Sergio Perezért, miközben a csapattal már korábban tesztelő Pascal Wehrleinnak is helyet keres a Mercedes. „Lehetőségeket keresünk számára” - nyilatkozta Niki Lauda a Speed Weeknek. „Még semmi sincs eldöntve. Minden nap változik a helyzet, mert senki sem tudja, milyen motorja lesz a Toro Rossónak, és hogy mi fog történni a Force Indiánál. Jelenleg minden nyitott még.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: