DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Visszatérhet az F1-be a Porsche - harminc év után

A német gyártó hivatalosan is megerősítette, hogy érdekli az F1 és a tervek szerint a 2021-ben esedékes új motorokkal együtt visszatérne a sportágba, méghozzá beszállítóként.

Az utóbbi időben többször felröppent a pletyka, hogy a Porsche visszatérhet a Formula-1-be és az Olasz Nagydíjon a németek hivatalosan is megerősítették: erősen gondolkodnak azon, hogy 2021-től motorbeszállítóként jelen legyenek a sportágban.

Lutz Meschke, aki a Porschénél az igazgatótanács és a pénzügyi bizottság helyettes elnöke, találkozott a Formula-1 vezetőjével, Ross Brawnnal Monzában és a gyártó visszatéréséről egyeztettek. A fő indok az, hogy beszüntették az elképesztően drága LMP1-es projektet, mert minimális reklámot kaptak érte és ha már ennyi pénzt ölnek az autósportba, szívesebben költenék el a legmagasabb szinten - amellett, hogy a jelenleg kategóriákkal olcsóbb Formula-E-be is beszállnak.

porsche1



A Porsche 1991 óta nem szerepel a Formula-1-ben, de a 2021-től esedékes új motorok érdeklik őket, ott voltak a megbeszéléséken és jelenleg élénken foglakoztatja őket a gondolat. "Most elkötelezettek vagyunk a Formula-E iránt, de a Formula-1 is remek platform lehet, mindig jó róla beszélni. Az új motorral kapcsolatban jó megbeszéléseken vagyunk túl" - mondta Meschke a Motorsportnak.

Azt azonban ő is hozzátette, hogy egyszerűsíteni kell a technológiát, amellyel csökkenteni tudják a költségeket is, ezen lesz a hangsúly.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: