DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Rossz verseny volt, de nincs ok az aggodalomra

Nagy visszhangot keltett a Ferrari múlt heti monzai teljesítménye, ám a német magabiztos – szoros a meccs, és szeretne kedvezni a szurkolóinak.

Keserves napokat élhet meg a vörös csapat: az idény számukra egyik legfontosabb helyszínén, hazai pályán voltak kénytelenek fájdalmas vereséget elkönyvelni, ezt pedig kevesen akarják szó nélkül hagyni. Az olasz sajtó szerint például hideg zuhannyal ért fel az eredmény, de Sergio Marchionne elnök sem kertelt a leintést követő nyilatkozatában. Mindez természetesen érthető, hiszen a kiélezett Hamilton-Vettel csatának köszönhetően rekordszámú látogató jelent meg a helyszínen, a Ferrari szemszögéből pedig mindannyian cserben lettek hagyva.

vettel_marchionne_monza



Niki Lauda is megszólalt a témában, ő biztos abban, hogy egyszeri botlás volt az egész. „Marchionne mondta nekem, hogy nem elégedett a beállításokkal” – nyilatkozott az osztrák a Kronen Zeitung napilapnak. „Szerintem egyszerűen hibáztak, egyébként nem tudtunk volna ennyire meglógni előlük. 1-2 tizedmásodperc a normál különbség közöttünk körönként, ez most annak a duplája volt.”

Sebastian Vettel szavai is ezt támasztják alá. „Már a rajttól kezdve nem tudtam ráérezni az autóra, az utolsó 20 körben pedig egyenesen küzdöttem vele” – válaszolt a La Repubblica napilapnak. „Egyszerűen csak egy rossz versenyünk volt. A jövő miatt nem aggódom, optimista vagyok. Nem fogunk csalódást okozni a szurkolóinknak.” 

Bár a következő – szingapúri – verseny az eddigiek alapján a Ferrarinak fekszik, a maradék hét nagydíjból látogat majd olyan aszfaltcsíkra is a mezőny, amely papíron inkább a Mercedes számára lesz kedvező. A németet azonban ez sem tántorítja el. „Nem izgat, mit mutat a papírforma. Minél nehezebb valami, annál szórakoztatóbb. A sportban az egyszerű dolgok unalmasak” – zárta élsportolóhoz hű mentalitással Vettel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: