DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Ma már csak nevetünk a régi sérelmeken

Néhány évvel ezelőtt a Red Bull-pilóták belháborújától volt hangos az F1, a két egykori rivális azonban ma már csak nevet az akkor történteken.

Sebastian Vettel és Mark Webber öt évig versenyzett egymás mellett a Red Bullnál, az ausztrál azonban látva, hogy a csapat inkább a német felé húz, a visszavonulás mellett döntött 2013-ban. A két fél számtalanszor összecsapott egymással a pályán és azon kívül is, rengeteg fejfájást okozva a Milton Keynes-i vezetőségnek - Vettel azonban úgy látja, egy olyan vita sem történt, melyet ne lehetett volna megoldaniuk.



„Mindig lehet beszélni egymással, persze a pályán történtek olyan dolgok, ahol nem mindig a tervek szerint alakult minden” - idézte a négyszeres világbajnokot a crash.net. „Nem hinném, hogy bármelyik pilótának is lettek volna rossz szándékai a csapattársa, vagy bármely másik versenyző felé, de persze akivel egy gárdában autózol, azzal mindig intenzívebb a harc. Ugyanazt az autót vezetitek, ennélfogva ugyanazért a pozícióért is harcoltok egymással. Természetes, hogy elől szeretnél maradni.”

„A csapatot nem igazán érdekli, hogy ki van az élen, hiszen a saját autóikat látják ott. Ezért egy kissé egoistának kell lenned, persze úgy, hogy a csapatnak is a legjobb legyen. Szerintem nincs egy határvonal, amely után már nincs többé visszaút, mindig lehet lehetőséget teremteni arra, hogy beszéljetek egymással. Ha arra gondolok, mi a helyzet most Markkal, remek a kapcsolatunk, és természetesen az is szóba kerül, ami évekkel ezelőtt történt. De ma már csak nevetünk rajta. Mindkettőnknek megvan a magunk véleménye, amely különbözik, de ez teljesen normális. Ezért gondolom azt, hogy mindenhonnan van visszaút” - tette hozzá a német pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: