DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Kubica, Alonso, Sainz? Jöjjön bármelyik!”

A Renault központi szerepet tölt be a pilótapiacon az utóbbi időben, nem beszélve a motorszállítói szerepkörről. Három komoly jelölt is van a második ülésre, egyikük sansza a legerősebb.

Nico Hülkenberg megkérdőjelezhetetlenül a Renault gyári istállójának vezérpilótája 2017-ben, a csapat mind a 34 pontját a rutinos német pilóta szerezte, mivel kollégája, a brit Jolyon Palmer képtelen megtalálni jó formáját, közben technikai hibák is sújtják.

Nico Hülkenberg szívesen versenyezne a kétszeres világbajnok, a futamgyőztes, visszatérésre készülő lengyel és a tehetséges, fiatal spanyol ellen is, ha főnökei úgy határoznának, hogy valamelyiküket kapja csapattársnak jövőre.

A német versenyző is új fiú a Renault-nál, 2017 elején csatlakozott a gárdához, amely tavalyhoz képest láthatóan felfelé ívelő pályára lépett. Jolyon Palmer óriási valószínűséggel nem tarthatja meg a helyét az istállónál, zsinórban második éve nem képes felvenni a versenyt a mezőnnyel. Helyére a híresztelések szerint Fernando Alonso, Carlos Sainz és Robert Kubica is érkezhet.

Hülkenberg mindhárom jelöltet szívesen látná társának


A fiatal németet nem igazán zavarná egyikük érkezése sem, a saját teljesítményére összpontosítana és arra, hogy mindig a legtöbbet hozza ki magából. „Úgy vélem, ez egyébként sem az én döntésem, ez Cyril (Abiteboul) és a menedzsment döntése. Szerintem mindenekelőtt egy ütőképes pilótapárost szeretnének jövőre. Mindenképpen boldog leszek, bármelyikük oldalán versenyzem majd 2018-ban” – nyilatkozta Hülkenberg, akinek a helye bombabiztos a Renault-nál.

„Saját magamra szeretnék koncentrálni és biztosan érezni, hogy a dolgok a jó irányba haladnak” – tette hozzá a rutinos német pilóta, aki nagy tapasztalata ellenére még sosem állt a dobogón. Egyébként Carlos Sainz tűnik jelenleg a legesélyesebbnek a Renault másik ülésére, pedig élő szerződéssel rendelkezik a jövő évre is a Toro Rossónál. A francia gyári istálló mégis kivásárolná a fiatal spanyolt a bikák fiókcsapatától, ami része lehetne annak a tranzakciónak, aminek a végén a Toro Rosso a Hondával szerződik jövőre, a McLaren pedig megkaphatná a Renault erőforrásait.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: