DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton önként vállalkozott tesztelésre

Úgy tűnik, hogy az F1-es pontverseny jelenlegi éllovasa a világbajnoki hajrára - és a jövőre - gondolva felelősségteljesebbé vált, hiszen önszántából döntött úgy, hogy tesztelni fog Szingapúr előtt.

Rengetegen kritizálták Lewis Hamilton amiatt, hogy 2016 második felében minimális gyakorlásra vállalkozott a próbagumikkal felszerelt hibrid autókkal, ellenben Sebastian Vettellel, aki minden alkalmat megragadott arra, hogy pályára vigye a Ferrari 2015-ös, átalakított modelljét. Noha akkoriban voltak, akik megkérdőjelezték ennek valódi hasznát, sokak szerint a Ferrari és a német pilóta remek formája éppen ezeknek a teszteknek köszönhető idén.



Most azonban, a Szingapúri Nagydíjra készülve Hamilton is úgy döntött, hogy segít a Pirellinek - bár feltehetően nagyobb szerepet játszik abban saját haszna. A háromszoros világbajnok csütörtökön fogja vezetni a Mercedes jelenlegi, W08-as autóját a 2018-as Francia Nagydíj helyszínén, a Paul Ricard-on, pénteken pedig csapattársa, Valtteri Bottas veszi át tőle a stafétát.

„Tesztelni fogok a hét későbbi szakaszában, amely nagyon ritka az esetemben, mert nem vagyok tesztelő” - idézte a Motorsport Hamiltont. „Felajánlották a lehetőséget, én pedig igent mondtam rá, és már nagyon várom.” A Pirelli egyébként minden csapat autójával gyakorol 2018-ra - a Mercedes már Magyarországon pályára lépett Bottasszal, a Sauber és a Force India a Mexikói Nagydíj utáni kedden és szerdán marad tesztelni, a McLaren pedig Brazíliában viszi pályára a gumigyártó termékeit.

A Pirellinek szeptember 1-ig le kellett adnia a 2018-as konstrukció terveit, december 1-ig pedig a használt keverékekről kell dönteniük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: