DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso mindenképpen lojális maradna a McLarenhez

Fernando Alonso az egyik legjobb pilóta az F1-es mezőnyben, de különböző okokból mégsem kapkodnak érte a pilótapiacon. Így is vannak lehetőségei bőven, de a spanyol szeretne kitartani a McLaren mellett.

Néhány hétfői nyilatkozat arra enged következtetni, hogy nagyon közel a megegyezés a McLaren és a Renault között. Ha ez megtörténik, akkor gyakorlatilag borítékolható, hogy Fernando Alonso újra aláír a McLaren csapathoz, ahol egyébként nagyon jól érzi magát, de a gyenge erőforrás már harmadik éve gátolja, hogy igazán jó pozíciókért harcoljon. Közben egyértelműen látszik, hogy a kasztni az egyik legjobb a mezőnyben.

Alonso optimista annak tekintetében, hogy hamarosan megoldódik a wokingiak erőforrás-mizériája, a kétszeres világbajnok egyébként éppen a Renault-nál szerezte mindkét világbajnoki címét 11, illetve 12 évvel ezelőtt. „Lojális akarok maradni a csapatomhoz. Természetes, hogy nekik adnék egy újabb esélyt, nagyon nehéz időket éltünk meg együtt” – vélekedett a spanyol Antena 3 hírcsatorna kérdésére Alonso.

„Abszolút a csapat részének tekintem magam, úgy vélem, rászolgáltak” – tette hozzá a spanyol ász. Amióta a McLaren összeállt 2015-től a Hondával, rendkívül nehéz időket élnek meg. A megbízhatóság és a lóerő együttes hiánya nagyon frusztrálttá tette Fernando Alonsót. Ez év végén lejár a szerződése, szabadon igazolhat bárhova, bár a lehetőségei az utóbbi hetekben jelentősen lecsökkentek, a topcsapatoknál biztosan nincs hely számára ilyen vagy olyan okokból.

Alonso szereti a McLarent, ha motorszállítót váltanak, mindenképpen marad


A McLaren mindenáron meg akarja tartani vezérpilótáját, ez annak a feltétele, hogy olyan versenyautó lehetőségével jelentkezzen a wokingi istálló, ami legalább a futamgyőzelmek közelébe kerül 2018-ban. Nyílt titok, hogy ez attól függ, hogy milyen motorszállítóval sikerül szerződnie a McLarennek.

„A McLaren nehéz helyzetben van, már három éve teljesen versenyképtelen. Úgy gondolom, hogy három év sikertelenség a felső határ egy olyan csapat számára, amelyik az F1 történetének egyik legjobbja. A következő év kezdetekor ez meg fog változni, úgy érzem. Nem tudom, pontosan mi fog történni, de nagyon optimista vagyok” – tette hozzá a spanyol pilóta.

„Az egyik opció, a motorszállító-váltás, erre a döntésre várok, mielőtt meghozom a sajátomat. Amikor már ismerem a várható csomagjukat, akkor döntöm el, merre tovább” – tekintett előre Alonso. Alain Prost, a Renault tanácsadója a német Bild című lapnak erősítette meg, hogy a francia gyártó nem zárkózik el. „Mi készen állunk. De először a Toro Rossónak, a McLarennek és a Hondának kell egyezségre jutnia” – utalt arra a négyszeres világbajnok, hogy a Honda a Toro Rossóval szerződhet 2018-ra, így felszabadul egy csapat a Renault részéről, akinek helyére beugrik a McLaren.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: