DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Aki ismét naggyá teheti a McLarent

A McLaren fiatal tehetsége, Lando Norris életében először a Hungaroringen vezethetett F1-es autót egy hónappal ezelőtt, de a csapat vezérigazgatója, Zak Brown már most úgy véli, hogy védence készen áll a száguldó cirkuszra.

Az F3-as Európa-bajnokság listavezetője mindenkit meggyőzött érettségével Magyarországon, melyet követően úgy nyilatkozott, hogy tudja, van még helye a fejlődésre, és nem gondolkozik azon, hogy mikor mutatkozik be a Forma-1-ben. Zak Brown biztos benne, hogy a 17 éves brit hamarosan debütálhat a sportágban, ám nem akar elsietni semmit sem. „Egyik csapat sem kérte kölcsön őt, jelenlegi terveink között az szerepel, hogy a Formula-2-be juttassuk őt” - idézte a crash.net az amerikait.



„Úgy vélem, elég gyors ahhoz, hogy a Forma-1-ben versenyezzen, de biztosra kell menni azt illetően is, hogy nem sietünk el semmit, és hogy megfelelő tapasztalatra tegyen szert. Egyértelműen ő a jövő sztárja nálunk, nem hiszem, hogy odaadnánk más F1-es csapatnak.” Norris mellett az F2-ben versenyző Nyck de Vries is tagja a McLaren juniorprogramjának - Brown meg van elégedve a teljesítményével, és azt mondja, hogy a következő hetekben fognak dönteni a sorsáról.

„Rengeteg szimulátoros munkát végez számunkra, és remekül teljesít” - mondta a McLaren vezérigazgatója. „Még nem döntöttünk juniorprogramunkról 2018-ra. Persze ott van Lando, Nyckkel is szerződésünk van, de Eric dolgozik az ügyön. Ebben a hónapban lesz néhány megbeszélésünk, és Eric feladata, hogy kijelölje a program jövőjét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: