DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Williams ijesztőnek találta pilótái küzdelmét

Lance Stroll és Felipe Massa az F1-es Olasz Nagydíj utolsó köreiben közelharcot vívott egymással - stresszes pillanatokat okozva a várandós Claire Williamsnek.

Noha Stroll a második helyről indult, nem tudott a mezőny elején maradni, és csak a hetedik pozícióban ért célba. A leintés előtt azonban elfékezte magát, melynek köszönhetően Felipe Massa és Sergio Perez is ráesett. A brazil pilóta, ahogyan próbálta támadni fiatal kollégáját, még össze is ért a kanadaival, de végül mindenki megtartotta a pozícióját. „Egyértelműen hagytuk őket versenyezni, s mivel Perez nem előzte meg Massát, inkább nyomást helyezett Lance-ra” - nyilatkozta Claire Williams.



„Az utolsó kör kicsit ijesztő volt, de megbíztunk Felipében. Régi motoros, és tapasztalt srác, tudja a csapattárssal való küzdelem szabályait. A leintéshez közeledve mindkét autóval volt némi túlmelegedési problémánk, ezért örülök, hogy sikerült hetedik és nyolcadik pozícióban célba érni” - tette hozzá a Williams helyettes csapatfőnöke. Massa úgy érzi, teljes mértékben sportszerűen viselkedett Lance-szal szemben.

„Volt némi csatám a csapattársammal” - mondta a brazil. „A célegyenes bal oldalán fékeztem, ő pedig kicsit a felém húzott, és összeértünk. De szerencsére semmi sem történt, aminek örülök. Mindkét autónk számára remek verseny volt, a pontok mindig fontosak.” Stroll hetedik helyével hét pontos távolságba került Massához a tabellán.

A kanadai negyedik helyre kvalifikált, de a Red Bullok büntetése miatt a második helyre lépett előre - minden idők legfiatalabb első soros rajtolójaként. „Az időmérője bebizonyította, milyen teljesítményre képes valójában. Amikor először vezette esőben az autóját, fantasztikus volt, és nagyon örülök neki, hogy ezzel az autóval ilyen hétvégét zártunk” - tette hozzá Claire Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: