DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

(Fél)hivatalos: A Mercedes eldöntötte, ki lesz Hamilton csapattársa 2018-ban

Lewis Hamiltonnak 2018 végéig szól a szerződése a Mercedesnél, Valtteri Bottasé azonban idén lejár - Niki Lauda elhintette, milyen felállással folytathatják a következő F1-es szezonban.

Lewis Hamilton révén egy biztos ponttal rendelkezik a Mercedes 2018-ra, de ahogyan Toto Wolff sportigazgató nemrég rávilágított, nyitva tartják a szemüket, és van B-tervük arra az eshetőségre is, ha felborulna a status quo csapaton belül. Mivel a brit pilóta keresve sem találhatna jobb helyet magának - Olasz Nagydíjon aratott győzelmével idén először a pontversenyben is vezet -, természetesen a hosszabbítás is szóba került már, sajtóinformációk szerint legalább 2020-ig szívesen maradna a brackley-iek kötelékében a háromszoros világbajnok.



A másik ülést viszont egyelőre bizonytalanság övezi: Valtteri Bottas szerződése év végén lejár, és hiába nyújt kiemelkedő teljesítményt idén, a Mercedes eddig nem sietett annak meghosszabbításával kapcsolatban. Természetesen érthető, hogy a lehető legjobb opciót szeretnék megvalósítani, ám a finn bizonyított idén: két versenyt is nyert, képes az élmezőnyben küzdeni, és ha kell, beáll Hamilton mögé - mint arra a Mercedes vezetőinek vasárnap délutáni nyilatkozatai is burkolt utalást tettek.

Egyikük, az ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnök, Niki Lauda az RTL-nek kikotyogta, hogy fű alatt már meg is egyeztek Valtteri Bottasszal a következő évet illetően, csak az utolsó simításokat végzik a kontraktuson. „Valtteri a mi színeinket fogja viselni jövőre is” - mondta az osztrák. „Toto most véglegesíti a szerződést, aztán az igazgatótanács érvényesíti azt, de már meghoztuk a döntést: Valtteri 2018-ban is a Mercedes versenyzője lesz majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: