DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg: Nem kellemes egy szappanon autózni

A szombati napon a víz volt az úr Monzában, a szabadedzésen és az időmérőn is nem kevés nehézséget okozott. Nico Hülkenberg azonban kicsit sem élvezte a rendkívül csúszós körülményeket.

Több, mint két és fél órát csúszott az Olasz Nagydíj időmérő edzése az óriási esőzés miatt, miután Romain Grosjean a célegyenes közepén a falnak ütközött, mert autója megúszott a vízen. Általában Nico Hülkenberg kedveli az esős körülményeket, sőt, kifejezetten jól szokott menni nedves pályán, Monzában azonban egyáltalán nem volt jó a Renault vezethetősége szombaton.

A rutinos német pilóta az időmérő második szakaszába még bejutott, ott azonban be is fejeződött számára a kvalifikáció, mindössze a 12. legjobb időt érte el. Érdekesség, hogy még úgy is a 15. kockából rajtolhat, hogy motorcsere miatt rajtbüntetésben részesült (öt másik kollégájával együtt). De hogy érezte magát a kvalifikáció alatt Hülkenberg?

A Renault nem boldogult az esővel


„Trükkös volt az egész edzés, különösen az átmeneti esőgumikkal. Olyan érzés volt, mintha egy szappanon kellett volna versenyautót vezetnem, egyáltalán nem boldogultunk azzal, hogy legalább egy kis tapadást találjunk és az autó egyensúlya sem volt rendben” – ismerte el az időjárási nehézségeket a német pilóta.

„Volt egy szett esőgumink, ami sokat javított a helyzeten, az autó jól érezte magát a vízen és a tempónk is jócskán javult. De a Q2 kezdetét követően, amikor szükséges volt már váltani átmeneti esőgumikra, a tempónk teljesen elveszett, nem volt meg a tapadásunk, ami a továbbjutáshoz kellett volna. Vasárnap megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, remélhetőleg sikerül pontszerző helyen végeznünk” – zárta gondolatait Nico Hülkenberg.

Nem lesz könnyű a német helyzete, ugyanis a száraz edzéseken sem sikerült a legjobb tízbe kerülnie, legjobb eredménye a pénteki második szabadedzésen elért 12. pozíció volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: