DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Ezt nagyon elszúrtuk

A maranellói gyártó elnöke, Sergio Marchionne rendkívül elégedetlen volt csapata monzai teljesítményével: elmondása szerint rá kell jönniük, mit rontottak el a Belga Nagydíj után.

Hiába ez volt a Ferrari hazai versenye, talán idei legkomolyabb vereségüket szenvedték el a Mercedesszel szemben: bár Sebastian Vettel felkapaszkodott a dobogóra, hátránya így is félperces volt a győztes Lewis Hamiltonnal szemben, míg Kimi Raikkönen elé még az egyik Red Bull is befért Daniel Ricciardo révén. Nem csoda, hogy Sergio Marchionne igencsak feldúltan nyilatkozott az Olasz Nagydíj leintését követően:

„Szerintem ezt egyszerűen elszúrtuk. Az autó beállításai rosszak voltak. Úgy vélem, alábecsültük ezt a pályát. Egyszerűen elszúrtuk az egészet Spa és Monza között. Most vissza kell mennünk a gyárba, hogy rájöjjünk, hol siklott félre az autó. De Szingapúrban visszatérünk” – idézi a Ferrari elnökének szavait a Motorsport.com szakoldal.

Marchionne mellett a csapatfőnök Maurizio Arrivabene is rendkívül csalódott volt a monzai futam, ahogy az ötödikként befutó Raikkönen is. Egyedül Vettel tűnt valamelyest optimistának vasárnap délután, pedig a német még a világbajnoki tabella vezető helyét is elveszítette Hamiltonnal szemben. Mindenesetre abban egyetértenek, hogy a kanyargós és motorerőt kevésbé igénylő szingapúri pálya jobban passzolhat a Ferrarihoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: