DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ebben az esetben a legvalószínűbb, hogy Alonso marad a McLarennél

A 2018-as átigazolási piac legtöbbet citált „terméke”, Fernando Alonso továbbra is visszatartja, mit tervez jövőjével kapcsolatban, ám a McLaren vezérigazgatója elszólta magát.

Versenyképes ülésből egyre kevesebb, a McLaren-Honda továbbra is gyenge, Fernando Alonso szerződése pedig lejár év végén. Pro és kontra számtalan hír és vélemény napvilágot látott már a spanyol hosszabbításával kapcsolatban, talán annyi, amely magát a kétszeres világbajnokot is elbizonytalanítja jövőjével kapcsolatban. Amikor a Sky Sports az Olasz Nagydíj után arról érdeklődött Zak Brown McLaren-vezérigazgatónál, hogy a spanyol marad-e a csapatnál, ha az McLaren-motorokra ált 2018-ra, ezt mondta az amerikai: „Nagyon valószínű.”

„Fernando imádja a csapatot, szenvedélyes a vezetés iránt. Volt szó róla, hogy az IndyCarba igazol, de a Forma-1-ben akar maradni.” Brown szerint akkor is van esélyük Alonso megtartására, ha mégis maradnak a Honda kötelékében jövőre - ennek a forgatókönyvnek nagyobb a valószínűsége, miután a Renault nemrég megerősítette, hogy nem kívánnak szövetségre lépni a McLarennel. „Egyszerűen csak azt akarja, hogy versenyképesek legyünk, és nem zárnám ki akkor sem, ha minden maradna a régiben. Nem mondanám, hogy a távozása egyenes következménye lenne annak, ha a Hondával maradunk.”

 



„Versenyképesebbnek kell lennünk, hiszen ezen a hétvégén megmutattuk, hogy nem tudunk jelentős fejlődést felmutatni. Meddig várhatunk, mielőtt csalódást okozunk a pilótáidnak, a partnereinknek, a rajongóinknak? Egyelőre mindenki kitart, de ez nem lesz így örökké” - tette hozzá Brown. Alonso úgy véli, hogy a McLaren motorokkal kapcsolatos döntése kevésbé fogja befolyásolni, hogy mit csinál majd a jövőben.

„Sok hír fog napvilágot látni a következő hetekben, és remélhetőleg mind hasznos lesz számomra a döntésemhez” - mondta a spanyol. „Folyamatosan vizsgálom és szemmel tartom, hogy milyen lehetőségeim vannak a jövőre nézve. Tudjuk, hogy mire képes az a (Renault-) motor. A Red Bull öt, hat versenyt is dobogón zárt zsinórban, látjuk, mire képes a Force Indiával idén, és a Williams is ott volt az első sorban.”

„Tudjuk, melyek az opcióink, aztán majd döntenünk kell. Inkább a következő évi eredményekre kell koncentrálnunk, nem az ideiekre. Fontos hét áll a McLaren előtt, és reméljük, Szingapúrban már többet fogunk tudni ezzel kapcsolatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: