DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Vettel ízig-vérig a mi emberünk

Sebastian Vettel nemrégiben újabb három évre egyezett meg a Ferrarival. Az olasz alakulat elnöke árult el néhány kulisszatitkot a négyszeres világbajnok kontraktusának hátteréről.

A 2018-as esztendőben is Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel fogja alkotni a maranellói alakulat pilótapárosát. A Ferrari először Raikkönennel egyezett meg, és csak rá pár napra jelentették be Vettel három éves maradását.

Sokak úgy gondolták, hogy a német kivárt - egy éves szerződést akart kötni a Ferrarival - hogy a Mercedeshez tudjon igazolni a későbbiekben. Az olaszok elnöke ezt a pletykát igyekezett cáfolni: „Ha csak egy évre akart volna maradni, arról tudnék. Az egyetlen dolog, amiről beszéltünk, az az volt, hogy két vagy három éves szerződést írunk vele alá. Úgy gondolom, hogy boldog itt.”

Marchionne szerint Vettel ízig-vérig a Ferrari embere, és fel sem merült benne, hogy bárhová eligazoljon: „Erről már beszéltünk a régebben. Megmondtam neki, hogy bármikor aláríhatjuk a szerződést, amikor akarja. Nagyon kedvelem Sebet. Egyre érettebb lesz, bár ő már egy többszörös világbajnok, különösen az utóbbi évében fejlődött sokat. Ő a Ferrari embere. Vannak dolgok, amik az ember vérében vannak.”

 marchionne-vettel-szerzodeserol



Vettel is beszélt arról, mi motiválja abban, hogy a Ferrarinál maradjon. Győzelmeket és bajnoki címeket szeretne a német. Erre az olaszok jelenlegi formáját és fejlesztéseit nézve egyre több reménye lehet.

A Ferrari elnöke nagy csatát vár az idei év további részében is: „Nagy fejlesztésen esett át az autó a szezon kezdete óta. A hátralévő versenyhétvégéken - ezt a mostanit kivéve - úgy tűnik, a mi versenygépünknek fognak jobban feküdni a pályák. Ha ez igaz, az érdekes csatát hozhat közöttünk és a Mercedes között az év végéig, és ez egy nagyszerű szezont hozhat. Az ilyen harcok teszik remek sporttá az F1-et.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: