DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa elárulta jövőbeli elképzeléseit

Felipe Massa már a 2016-os szezont követően vissza akart vonulni az F1-ből, de a Williams még egy évre maradásra bírta őt. A brazil most elmondta, hol szeretne versenyezni a száguldó cirkusz után.

Nico Rosberg váratlan visszavonulása és Valtteri Bottas Mercedeshez igazolása úgy alakították, hogy Felipe Massa 2017-re is a Williams versenyzője legyen. Meglehet, hogy ez az utolsó éve a brazilnak az F1-ben, de a veterán brazil pilóta még nem döntött a jövőjéről.

Egy dolog azonban biztosnak tűnik: Massa az FIA másik szériája felé kacsingat: „A Formula-E-ben folytatnám, azt viszont még nem tudom, mikor. Már teszten is vettem részt. Amikor eldöntöttem, hogy abbahagyom az F1-et, beszéltem néhány ottani csapattal. Látni akartam az autót, és érezni, milyen is egy ilyet vezetni.”

 massa-a-jovorol-2017



A Williams versenyzője már tapasztalatokkal is rendelkezik a kategóriát illetően, hiszen korábban már tesztelt Formula-E-autót:  „Nem lehet az F1-hez hasonlítani. Teljesen más, de nyilván ez is a versengésről szól. Nagyszerű terveik vannak a jövőt illetően, és egyre csak növekszik ez a bajnokság. Fantasztikus, ha ilyen sok gyártó tervezi a csatlakozást. Nagy jövőt látok a versenyzők számára ebben a kategóriában, főleg, ha az F1-ből megy oda valaki.” A brazil mellett korábban Rosberg is elismerte a széria egyre növekvő népszerűségét, aki lehetséges csapatfőnökként csatlakozhat a sorozatba.

„Ki kell elemeznem mindent, és aztán fogok dönteni, mi a legmegfelelőbb lehetőség a számomra a következő évre. Érzem, hogy versenyképes vagyok. Amikor ezzel az ember tisztában van, és tudja, hogy jó munkát végez, az igazán motiváló tud lenni” - folytatta Massa.

A brazil pilóta nem akar az utolsó helyekért küzdeni a Formula-1-ben, akkor inkább elhagyja a száguldó cirkuszt: „Az biztos, hogy nem akarok az F1-ben maradni azért, hogy a hátsó pozíciókért harcolhassak. Egy versenyképes autót szeretnék. Ezek az elképzeléseim a jövőt illetően.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: