DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Néhány éven belül az F1-ben csaphatnak össze Schumacherék

Másfél évtizede a Schumacherek testvérpárharcáról szólt a F1, mely hamarosan újra megtörténhet, annyi különbséggel, hogy Michael és Ralf csemetéi küzdhetnek meg egymással.

Amikor Ralf Schumacher bemutatkozott a Forma-1-ben, sok megfigyelő úgy vélekedett róla, hogy tehetségesebb az akkor már kétszeres világbajnok bátyjánál. Nos, hamar bebizonyosodott, hogy nem így van, s bár a Williamnél évekig harcolt az élmezőnyben, végül nem jutott többre hat futamgyőzelemnél. Amikor 2007 végén búcsút intett a száguldó cirkusznak, alig sajnálta valaki távozását, hiszen csillagászati összegeket rakott zsebre a Toyotától, melyért cserébe semmit sem tudott felmutatni, arroganciáján kívül.



Egy évtizeddel később a fiáról szólnak a hírek: a 2002-ben született David Schumacher nemrég teljesítette első formaautós tesztjét egy F4-es géppel a Lausitzringen, és minden esély megvan arra, hogy jövőre teljes szezont teljesít a német bajnokságban. A 15 éves srác célja nem is lehet más, mint a Forma-1, amint azt az Auto Bildnek adott nyilatkozatában kifejtette. „F1-es pilóta akarok lenni a jövőben, és remélem, hogy egy remek csapattal.”

„Nagyon szeretném, ha egy napon a Forma-1-ben küzdhetek meg az unokatestvéremmel, Mickkel” - tette hozzá David. A 18 éves Mick Schumacher nem csak kora miatt van előnyben, hiszen az idei már harmadik formaautós éve - ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig nem remekelt az F3-as Európa-bajnokságon, hiszen mindössze a 11. helyen áll összetettben. Láthattuk már korábban, hogy egy fiú nem feltétlenül örökli a sikeres apuka génjeit, ahogyan azt is, hogy egy gyengébb versenyző csemetéje milyen remek teljesítményre volt képes a sportágban.

Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e a Schumacherek küzdelmének második felvonása a következő évek során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: