DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mit mond a Williams vezetője Alonsóról?

Továbbra is tartja magát a „Fernando Alonso a Williamshez igazol 2018-ra”-pletyka az F1-ben, a grove-iak helyettes csapatvezetője pedig úgy érezte, ideje tiszta vizet önteni a pohárba.

Amíg a McLaren jelenlegi motorpartnere, a Honda és a Renault között őrlődik, könnyen lehet, hogy az üzlet részét képező pilótájuk, Fernando Alonso gondolatai már messze járnak. Legalábbis erre utalt az a Spa-Francorchamps-ban felröppenő híresztelés, hogy a spanyol a Williamshez igazol 2018-ra. Nos a csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe az értesülést sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem akarta, csak annyi mondott, hogy mindig az elérhető legjobb pilótákat akarják leigazolni - ezzel nagyjából kijelentve, hogy Alonsóval is számolnak, ha valóban távozik a McLarentől.



A hírek arra is kitértek, hogy a Williams 25 millió eurót ajánlott Alonsónak azért, hogy jövőre elfoglalja Felipe Massa helyét, ráadásul fizetése egy részét a grove-iakat eddig is - persze fia versenyeztetéséért - csillagászati összegekkel támogató Lawrence Stroll fizetheti ki. Maga Alonso természetesen semmit sem mondott arról, hogy mit fog csinálni jövőre, de könnyen lehet, hogy a Williams és Paddy Lowe szakértelme meg tudja győzni.

Ám mindez csak pletyka, amint arra Claire Williams, a gárda helyettes csapatfőnöke rámutatott. „Nagyon meglepődtem, amikor ezt olvastam a sajtóban és az interneten” - nyilatkozta a hölgy a Bildnek, akinek a monzai lesz az utolsó futama idén, ugyanis hamarosan gyermekáldás örömében lesz része. „Ennek semmi valóságalapja nincs. Mindenkit biztosíthatok arról, hogy nem tárgyaltam vele, nem vettük fel egymással a kapcsolatot” - tette hozzá Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: