DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Idiótának” fognak tűnni a pilóták Monzában

Belgiumban a McLaren tálalásában láthattuk, hogyan segítik egymást a pilóták az időmérő edzésen a szélárnyéknak köszönhetően, ám Carlos Sainz szkeptikus a módszerrel kapcsolatban.

Stoffel Vandoorne a Kemmel-egyenesben lassított le, hozzásegítve Fernando Alonsót ahhoz, hogy McLaren MCL32-esének szélárnyékába kerüljön - a több hosszú egyenessel tarkított monzai pályán ez valószínűleg többször is előfordul majd, ám Carlos Sainz szerint ez még nem jelenti azt, hogy működni is fog. „Olyasvalamiről van szó, amely visszafelé is elsülhet, ha nem tökéletesen csinálod” - nyilatkozta a spanyol a Toro Rosso egyik szponzorának eseményén az Olasz Nagydíj hétvégéje előtt.



„A McLaren különleges helyzetben volt, mert az egyik pilótájuk komoly mennyiségű rajtbüntetést szedett össze, és így is, úgy is a mezőny végéről indult volna. Azért próbálták meg, mert volt értelme. Máshol viszont vagy hős leszel, vagy idióta, ha nem megfelelően csinálod. Nagyon, nagyon trükkös rendesen összerakni” - tette hozzá Sainz, aki egy másik nyilatkozatában elmondta, hogy jövője teljes mértékében a Red Bulltól függ, és jelenleg arra vár, hogy a csapat eldöntse, milyen sorsot szán neki a továbbiakban.

A Motorsport idézi a spanyol csapattársát, Danyiil Kvjatot is, aki nem örül neki, hogy a Renault elmaradt a Mercedes és a Ferrari mögött fejlesztések terén. „Az idei Renault év elején teljesen rendben volt, de hogy őszinte legyek, összeszedtek némi lemaradást a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest” - mondta az orosz. „Ha őszinték akarunk lenni, el kell mondanunk, hogy valami hiányzik. De szerintem folytatni fogják a munkát, és ha találnak valamit, az nagy durranás lesz. De ez eddig még nem történt meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: