DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Exkluzív: Grosjean a főzésről, a gyerekekről és az F1-ről

Romain Grosjean karrierje jól dokumentált, a bukósisak mögött lapuló embert viszont mégis az indokoltnál kevesebben ismerik. Az AFM azért ült le beszélgetni a hamarosan már háromgyermekes családapával, hogy a másik, emberi oldaláról is bemutathassuk.

00117014_400



Gratulálunk a gólyahírhez, rövidesen érkezik a Grosjean család legfiatalabb tagja! Mit jelent ez számodra?

Nagyon jó érzés, mindig csodálatos, amikor gyarapodik a család. Különösen nagy öröm, hogy a két fiunk, Sacha és Simon mellé most kislányunk születik majd. Már nagyon várom, hogy megérkezzen! Persze az éjszakáink akkor majd mások lesznek, de az mindig csodálatos, amikor pici baba van a családban!

Melyik a komolyabb feladat: jó apának vagy jó Formula-1-es versenyzőnek lenni?

Semmi kétség, jó apának lenni!

Az F1-es szereplés hihetetlenül sok utazással és lemondással jár. Mi a titok, hogyan lehet ezt összeegyeztetni a családfői teendőkkel?

Hogy mi a titok? Nagyon nehéz megmondani… Mindig arra törekszem, hogy a lehető legtöbb időt tudjam a családommal tölteni és az is célom, hogy megtaláljam a megfelelő egyensúlyt a szigorúság és a gyengédség között. Ez nem mindig egyszerű, de nagyon igyekszem.

Úgy tudjuk, hogy Magyarország a kedvenc helyszíneid közé tartozik. Igaz ez?

Igen, nagyon szeretek ide jönni. Martin Reiss, a menedzserem ebben az országban, egészen pontosan Kőszegen él és a nagydíjak alkalmával mindig meglátogatjuk őket. Martin ráadásul nagyon jól ismeri Budapestet is és mindig tud újat mutatni ebben a csodálatos városban. Az évek során temérdek mókában volt részem itt, nehéz lenne csak egyet kiemelni.

Martin elárulta nekünk, hogy a színfalak mögött a saját szakácskönyved kiadásán dolgozol. Ez nem szokványos egy F1-es pilótától, honnan jött az ötlet

Mindig is imádtam főzni, tenni-venni a konyhában. Néhány éve abban a szerencsében volt részem, hogy megismerkedhettem a világ legjobb ételfotósával, aki hatalmas autóverseny-rajongó és igazi jó barátság alakult ki közöttünk. Tőle jött az ötlet, hogy csináljunk együtt egy szakácskönyvet, de olyat, ami különlegesebb a többinél. Az volt a célunk, hogy a receptekkel együtt a saját személyiségünket is belecsempésszük, amennyire csak lehet. Bízom benne, hogy sikerült elérni ezt.

 

A teljes interjút az Autósport és Formula Magazin szeptemberi számában közöljük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: