DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Shell is lendít a Ferrari teljesítményén

A Shell V-Power versenyüzemanyag és a Shell Helix Ultra motorolaj 23,3%-os teljesítménynövekedést jelentett a Scuderia Ferrarinak a 2014-es szezon végétől számítva. Így ugyanannyi üzemanyag felhasználásával a Scuderia Ferrari akár több mint fél másodperccel gyorsabban tehet meg egy kört, mint korábban.

A Shell Motorsport innovációs menedzsere, Guy Lovett elmondja, mit is jelent mindez: „A hatékonyság elengedhetetlen számunkra a motorsportban, ahol a teljesítményjavulást alapvetően az határozza meg, hogyan tudjuk kiaknázni a hatékonyságot. Mivel az üzemanyag mennyisége korlátozva van, csak úgy mehetünk gyorsabban, ha minden csepp üzemanyagból a legtöbbet hozzuk ki.”

shell-ferrari-belga-gp-01



„A Scuderia Ferrari tervezőivel és mérnökeivel, csak a Forma 1 termékein, 21 000 órát dolgozunk a téli időszakban és a szezonban. A hatékonyságnövekedés mértéke, amit 2014 vége óta értünk el, bizonyíték minden csapatnak a Shellnél, és igazán jól megmutatja a gyakorlatban is a Scuderia Ferrarival közös innovációs partnerségünk előnyeit. Végeredményben, arra törekszünk, hogy a versenypálya extrém gyakorlati körülményeit felhasználva a legjobb üzemanyagokat és kenőanyagokat fejlesszük ki az autóvezetők számára.”

A magasabb légellenállású karosszériatervezés miatt, valamint mert versenyzők még több időt mennek teljes gázzal, a 2017-es Formula 1-es autóknak még több erőre van szükségük, így a hatékonyság még fontosabb, mint valaha. A Shellnek a maximum teljesítményt kell biztosítania a Scuderia Ferrari számára az üzemanyagokban és a kenőanyagokban egyaránt, annak érdekében, hogy az autók és a versenyzők csúcsteljesítményt nyújthassanak minden szezonban. Ez, a hatékonyságban elért növekedés már négy győzelemhez és nyolc dobogós helyezéshez segítette a Scuderia Ferrarit a 2017-es szezon első felében.

A Scuderia Ferrari versenyzője, és a jelenlegi szezonban a mezőny élén álló Sebastian Vettel a következőképpen fogalmazott: „Eddigi teljesítményünk a szezonban annak köszönhető, hogy a különböző kis részletek jól össze vannak hangolva. Ehhez természetesen a Shell üzemanyagai és a kenőanyagai is hozzáteszik a saját részüket – az ilyen statisztikák is azt mutatják, hogy a szakértelmük előnyt ad nekünk a versenypályán”.

Mattia Binotto, a Scuderia Ferrari technikai igazgatója hozzátette: „Egészen lenyűgöző, hogy a 2014-es szezon végétől elért összeteljesítmény-növekedésünknek közel a negyedét a Shell üzemanyagoknak és kenőanyagoknak köszönhetjük. Ezért a látványos fejlődésért köszönettel tartozunk Shellnek. Bámulatos, ahogy ugyanannyi mennyiségű Shell V-Power versenyüzemanyagból egyre nagyobb teljesítményt tudnak kihozni. Ennek kombinálása a Shell Helix Ultra versenykenőanyaggal a motorban nagyban hozzájárul a Scuderia Ferrari eredményeihez a versenypályán.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: