DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez reagált Ocon vádjaira

Egyértelműen elmérgesedett a viszony a Force India pilótái között, Ocon megvádolta Perezt, hogy meg akarta őt ölni, a mexikói sem hagyta annyiban ezt és visszaszólt. Dúl a háború csapaton belül.

Két különböző ütközést is elszenvedett egymással a két Force India, mindkét alkalommal a néző számára egyértelműen úgy tűnt, Perez a falhoz szorította Ocont, a második esetben az autók is sérültek emiatt, ráadásul mindkét ütközés nagy sebességnél történt, egyáltalán nem volt veszélytelen.

Ocon nagyon kiakadt mexikói csapattársára és még azt is elmondta, hogy Perez az ő és saját életét is veszélybe sodorta ezekkel a manőverekkel, amikor 300-nál falhoz szorította őt. Később a Twitteren is azt írta, hogy „Perez kétszer is megpróbált megölni engem”. Ezt viszont már Perez sem hagyta szó nélkül, szerinte ez nem igaz.

Perez áthárítja a felelősséget a második balesetnél


„Nagyon csalódottan látom a kommentjeit, miszerint meg akartam őt ölni, vagy valami hasonló” – üzent vissza a Twitteren a mexikói pilóta. „Nem az a típusú srác vagyok, én nem fogok idióta kommenttel válaszolni. Egyszerűen el akarom mondani az igazat, aztán továbblépni. Szerintem profik vagyunk, mondhattam volna én is egy csomó dolgot korábban, de nem vagyok az a fajta” – kezdte válaszát Perez.

„Mindig a legjobbat igyekszem adni vezetés közben, a következő nyolc nagydíjon is így lesz, a csapat megérdemli, karrierem legjobb formájában fogok vezetni, majd meglátják. A balesetekről annyit, hogy az első tényleg az én hibám volt, vállalom érte a felelősséget. A másodinál viszont csak simán tartottam a saját ívemet, nem volt hely két autónak” – folytatta a mexikói pilóta.

„Ott volt a fal és ott volt az autóm, végig érezhető volt, hogy ütközés lesz. Semmi szüksége nem volt rá, mert ha megvárta volna az Eau Rouge-t, könnyedén megelőzhetett volna” – hárította át a felelősséget Perez.

Szerintetek ki hibája volt a második baleset?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: