DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Nem érti Bottas, hogy lehetett Hamilton annyival jobb

Második etapját leszámítva Bottas Belga Nagydíja küszködés volt: a finn nem mutogat a beállításokra, hanem elismeri, fogalma sincs, miért ment sokkal gyengébben Hamiltonnál.

Ég és föld volt a különbség a két Mercedes-pilóta között Spában: míg Lewis Hamilton a pole-pozícióból pályafutása egyik nagy győzelmét szerezte Sebastian Vettellel szemben, addig Valtteri Bottas az időmérőn fél másodperces hátrányban harmadik, a futamon csupán ötödik lett.

„Nem hiszem, hogy a beállításhoz lett volna köze, hiszen többé-kevésbé ugyanazt a beállítást használtam, mint Lewis, ő pedig erős volt egész hétvégén. Ráadásul az első, ultralágy gumis etapon is erős volt. Nem, nem a beállítást hibáztatnám” – utalt a motorsport.com-nak Bottas arra, amivel Hamilton érvelt gyengébb idei versenyein: a W08 könnyen kiesik szűk optimális működési tartományából, ilyenkor pedig sokat veszít a teljesítményből.



„Őszintén szólva ezen a ponton ötletem sincs, mi a magyarázat. Alaposan át kell tekintenem a következő hétvége előtt” – ismerte be a finn. „Ez egy jó lehetőség, hogy tanuljak abból, miért voltam rossz formában egész hétvégén. Számomra az egyetlen pozitívum, hogy a csapat megnyerte a versenyt, és második etapomon rendben volt a lágy. Ezt leszámítva küszködés volt.”

„A második etapban az elöl levő srácok tempóját hoztam, még fel is zárkóztam kicsit. Nem tudom, mi történhetett hétvégén, nincsenek válaszaim. Amikor Kimi mögött voltam, az utolsó kanyar és 1-es között egyértelműen sokat veszítettem a kigyorsításból. Nem tudom, miért, ez az igazság” – ismerte el Bottas, aki a biztonsági autós újraindítást követően a Les Combes kanyarban két pozíciót is elveszített Ricciardóval és Raikkönennel szemben, így lett harmadik helyett ötödik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: