DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jelentős változásokon esik át az új Williams

Nem idézi tavalyi önmagát a grove-i istálló, ugyan ötödikek a bajnokságban, de a Force India jelentős előnnyel tartózkodik a negyedik helyen. Ezen javítana Lowe és csapata a közeljövőben.

Elérkezett az idő, amikor Felipe Massa már egy nyolcadik helyet is győzelemnek titulál a Williams színeiben. A három nagycsapat idén a középmezőny számára elérhetetlen, de a Force India is sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt Massáéknál (58 pontos az előnyük 12 futam elteltével).

A Williams Stroll révén egy szerencsés harmadik pozíciót tud felmutatni Azerbajdzsánból, míg Massa kétszer tudott az előkelőnek számító hatodik helyen végezni.

Paddy Lowe is belátja, hogy valamin változtatni kell, és a 2018-as autót már más filozófiával fogják fejleszteni: „Elég jelentős változásokat fogunk eszközölni. Nagyon sok dolog van, ami még előttünk áll, és jelenleg jó a helyzet. Van néhány terület, ahol változtatnunk kell a filozófiánkon.”

 jelentos-valtozasok-a-williamsnel



Massa a Belga Nagydíj után elmondta, hogy nem sikerült előrelépniük a fejlesztési versenyben, a brit szakember erre a következő módon reagált: „Ez mindig benne van a pakliban. Nehéz összegezni bármit ezekről a versenyekről, mivel más karakterisztikájú pályákról van szó. A tendenciákat kell néznünk. Keményen dolgozunk a középmezőnyben. Még nem sikerült kialakítanunk semmiféle előnyt a többiekhez képest, de ezen dolgozunk az utóbbi néhány hónapban.”

Nem egyszerű dolog egy F1-es autó gyorsabbá tétele, ehhez először azt kell feltérképezni, mi nem működik megfelelően. „Meg kell értenünk, hol vagyunk rosszabbak, vagy mit fejlesztettünk rossz irányba. Minden téren javulnunk kell, ez természetes a fejlesztési versenyben. Ez arról szól, hogy legyőzzük a többieket az összes fontos területen” - folytatta a Williams technikai igazgatója a Motorsport szakoldalnak nyilatkozatát.

Lowe szerint a Williamsnél minden adott a javuláshoz: „Megvannak a forrásaink, és az a munkánk, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből. Ez a hatékonyságról is szól. Sokkal eredményesebbek tudunk majd lenni, mint jelenleg. Amint sikereket érünk el, az még több forrást vonz be hozzánk, amivel még tovább javulhatunk. Ez az F1-es fejlődés menete.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: