DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso ultimátumot adott a McLarennek?

Eddig is sejthető volt, hogy Alonso és a Honda viszonya végképp elmérgesedett, most úgy értesült a sajtó, hogy a spanyol ultimátumot adott csapatának, vagy ő, vagy a Honda.

A McLaren-Honda-Alonso háromszög most már egyre biztosabb, hogy nem folytatja együtt a Formula-1-ben 2018-ban, az utolsó csepp a pohárban a Belga Nagydíj volt a jelek szerint. Alonso képtelen elviselni a motor ilyen fokú gyengeségét és azt, hogy harmadik évét pocsékolta el az erőtlen japán motor miatt. A német Auto Motor und Sport lap szerint a spanyol pilóta ultimátumot adott csapatának, hogy válasszon a motorszállító és közte.

A helyzet most már végképp szövevényes, a hétvégén Alonso leparkolta autóját, motorhibát jelentve a rádión, a vizsgálatok azonban egyáltalán nem mutattak ki hibát a Honda erőforrásánál. Valószínűleg Alonsónál elszakadt a cérna, hogy a hosszú egyenesben az előzte meg, aki csak arra járt, a középmezőnybe tartozó autók is.



A McLaren számára ez komoly probléma, mert a Mercedes és a Ferrari nyíltan kijelentette, hogy nem szeretne motort adni a wokingiaknak, a Renault is elég erősen húzódozik. Ugyanakkor aerodinamikailag nagyon erős az autó, a riválisok nyilván félnek a McLaren lehetséges fenyegetésétől. Ki lehet rúgni meglévő szerződéséből a Hondát? Mennyibe kerülne ez a csapatnak?

„Milyen világban éltek? Ha valakitől megszabadulsz, pénzt sem fogsz kapni tőlük” – replikázott a dologra Helmut Marko. A hírek szerint a Williams-Mercedes nagyon csábítja Fernando Alonsót, ott azonban a kasztni nem tűnik túl veretesnek, szinte egy szinten vannak a köridők a McLarennel. Eric Boullier McLaren főnök szerint Mercedes motorral két másodperccel vernék körönként a Williamst.

Alonso ennyit mondott: „Változásnak kell történnie. Megvannak a válaszok, de ezeket meg kell találni, nem jönnek el attól, hogy bámuljuk az eget” – nyilatkozta Alonso a spanyol El Mundo Deportivo lapnak. „Le kell ülnünk megbeszélni és dolgozni azon, mi lenne a legjobb megoldás jövőre” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Ez így nehéz ügy, ha nem talál megfelelő erőforrást a McLaren, mert a jelek szerint Fernando Alonso válaszút elé állította istállóját. Ugyanakkor kérdés, hogy mire menne a nem sokkal jobbnak tűnő Williams-Mercedesszel, vagy a szintén a középmezőnyt erősítő Renault-val. De Hondázni már nem akar tovább, az egyértelmű.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: