DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Prost maga kért bocsánatot Verstappentől

Max Verstappen és Fernando Alonso idén igazán bele tudják magukat képzelni egymás helyzetébe. A Belga Nagydíjon a holland pilóta kényszerült kiállni motorhiba miatt a futamból.

A Red Bull pilótája nem először éli át azt idén, hogy a Renault erőforrása feladja a szolgálatot egy futamon. Verstappen elmondta: ez szinte már elfogadhatatlan, főleg egy olyan helyszínen, ahol ennyi holland szurkoló van.

Verstappen idén a futamok felén ért célba, ebből négyszer a Renault motorja okozta számára a problémát. A franciák nagykövete, Alain Prost bocsánatot is kért a hollandtól: „Hat kiállás van Max neve mellett idén: nem mindegyik a mi hibánk volt, de a legtöbb igen. Személyesen mentem oda hozzá és a csapathoz egy bocsánatkéréssel a Renault nevében.”

 verstappen-belga-nagydij-kiallas



A francia ex F1-es versenyző elég tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy tudja, milyen az, ha valakire ennyire rájár a rúd: „Gyakran egy istállónál, legalábbis abból, amit mi látunk a támogatott csapatainknál, mindig van egy vagy két pilóta, akinél több gond van, mint csapattársánál. Itt is ez a helyzet.”

Prost bevallotta, hogy a Renault-nak változtatni kell a stratégiáján, hogy ne forduljon elő többet ilyen helyzet: „Nagyon türelmetlen és tehetséges pilóta, aki az élen akar harcolni, így nem mindig könnyű ezt a helyzetet kezelni. Balszerencsés, de nekünk is meg kell oldani ezt a problémát. Ez egy olyan szituáció, ami megerősített minket, hogy a megbízhatóságot a teljesítmény elé kell helyeznünk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: