DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen lehangolt a büntetést követően

Elégedetlenségét fejezte ki Kimi Raikkönen a Belga Nagydíj leintése után, szerinte indokolatlan volt a rá kiszabott stop&go büntetés.

A futam nyolcadik körében került sárga zászló alá a Kemmel egyenes, ahogy a műszaki hibával idén sokadszorra küzdő Max Verstappen leparkolt a pálya szélén. Raikkönen majdnem egy teljes körrel később, a negyedik helyen autózva érkezett az említett pályarészre. Bár dupla sárga zászlót lengettek a mentés miatt, a finn úgy látta, a veszély már elhárult, így padlógázzal teljesítette a szakaszt. Nem sokkal az esetet követően azonban tíz másodperces stop&go-val meszelték el a pilótát, aki arra a kérdésre, hogy szerinte igazságos volt-e a szankció, az alábbit válaszolta.

kimi_hring_2017



„Az én szemszögemből nem, a versenyigazgatóság szemszögéből igen. Az autó már félig a korlát mögött volt. Szerintem egyáltalán nem volt veszélyes, messze sem. Néha teljesen indokolatlanul osztanak büntetéseket. Ezt most én sínylettem meg, máskor más fogja” – zárta lehangoltan. Ráadásként még három büntetőpontot is kénytelen elkönyvelni a versenyzői licenszében.

A Ferrari pilótája az extra kiállást követően a hetedik helyre jött vissza, ám több előzést követően végül a negyedik helyen zárhatta a nem túl szerencsés hétvégéjét. A ponttáblázaton jelenleg 128 ponttal az ötödik, 92 pont hátrányban az összetettet vezető csapattársa, Sebastian Vettel mögött.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: