DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Palmer: Alonso büntetést érdemel

Jolyon Palmer frusztráltan nyilatkozott a spanyol bajnokról, aki szerinte túl durván védekezett ellene. Egy olyan esethez hasonlítja ezt, ami a Magyar Nagydíjon szankcióval zárult.

A Renault brit pilótája a Rivage kanyarban került összetűzésbe Fernando Alonsóval. A dupla jobbosban Alonso belső íven védekezett, Palmer a külső íven mellette tartotta autóját, ám a kanyarkombináció második felébe érve kénytelen volt a bukótérbe menekülni a McLaren pilótája miatt. Az indicens következtében még Sainz is meg tudta előzni, így természetesen neheztel a világbajnok spanyolra.

palmer_spa_2017



„Beragadtunk Alonso mögé, aki elég egyértelműen leterelt engem a pályáról. Teljesen egyforma volt azzal az esettel, ami Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg között történt a Hungaroringen. Nem tudom, kap-e büntetést, meglátjuk. A kanyar felénél úgy döntött, leterel az ívről, de majd a versenyigazgatóság eldönti, egyezik-e a két eset. Ha Magnussennek ezért járt a büntetés, Alonsónak is kapnia kell.”

 Az esettől eltekintve Palmer örül, hogy a szezon második felére javulást tapasztal a Renault-ban.

„Olyan magabiztosságot éreztem most az autóban, amire egész szezonban nem volt példa. Tudtam támadni és keményen nyomni anélkül, hogy attól tartanék, valamelyik falban kötök ki. Kellemes változás ez a szezon nagy részéhez képest” – zárta pozitívan a brit, akinél az idei pontszerzés még mindig várat magára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: