DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ocon szerint Perez életveszélyes

A két Force India újabb csörtéjét hozta a Belga Nagydíj, kétszer is összeütköztek egymással. Ocon most már valóban kiakadt Perezre, aki szerinte veszélyezteti mindkettejük életét.

Perez az első csattért vállalta a felelősséget, de a második koccanás szerinte Ocon túlzott optimizmusából eredt és nem érzi, hogy hibás lenne érte. Esteban Ocon természetesen kicsit sem osztja mexikói csapattársa véleményét, szerinte Perez manőverei szó szerint életveszélyesek és nem is tér napirendre fölöttük.

A második csatt, Ocon ki van Perezre

„Az első incidens még magyarázható, a start után nagy volt a tülekedés, nem biztos, hogy látott engem a tükörben. Hárman voltunk egymás mellett, nagyon széles helyet foglaltunk. Még így is el tudom fogadni, hogy nekinyomott a falnak, bár ez nagyon veszélyes és egyáltalán nem vall profi pilótára” – kezdte a Belga Nagydíj eseményeinek visszaidézését Esteban Ocon.

„De ez a második mi volt már? Ez egyszerűen túl sok, mi vezérelte őt erre? 300 kilométeres óránkénti sebességgel felken a falra, kockára téve ezzel az én életemet, kockára téve a saját életét is minden ok nélkül, ráadásul rengeteg pontjába került ez a csapatnak. Azt hinném, hogy Perez profi pilóta, de ma megint nem ezt mutatta számunkra" – nevezte meg a második baleset felelősét is a fiatal francia.

Perez nem hagyott helyet Oconnak másodszor sem


„Kár, hogy ilyenről kell majd beszélgetnünk, de most már szemtől szembe beszélek vele. Teljesen megértem Otmar álláspontját, nem is tudom, hány pontot vesztettünk ma ezzel. Jó pozícióban haladunk, erre csinál egy ilyen buta manővert, amire semmi szükség. 28 éves, hét éve az F1-ben van, gondolja már végig, miket tesz. A főnöknek sem könnyű, most bizonygathatjuk neki, hogy profik vagyunk” – zárta gondolatait Ocon.

A két Force India pilóta Kanada óta folyamatosan megtalálja egymást, a vasárnapi incidensek után valószínűtlen, hogy a továbbiakban jó kapcsolatban maradjanak. Perez manőverei mindenesetre ijesztőek voltak. Olcsón megúszták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: