DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kubica még idén lehetőséget kap?

Robert Kubica hat és fél év kihagyás után ült idén nyáron újra F1-es autóban, a teszteken kiválóan szerepelt. Úgy tűnik, még ebben az évben az egyik későbbi versenyhétvégén beülhet a Renault-ba.

Kifejezetten meggyőző teljesítményt nyújtott Robert Kubica ennyi év kihagyás után is a Renault privát, illetve hivatalos tesztjein idén nyáron, a köridők és a munkabírás is figyelemre méltóan jól sikerültek a lengyel pilótánál annak ellenére, hogy jobb karja csak korlátozott mozgásra képes 2011-es, súlyos ralibalesete miatt.

A Renault szeretné még pontosabban tudni, mire képes Kubica, ezért a sajtóhírek szerint Malajziában az első szabadedzésen lehetőséget kapna a visszatérésre készülő lengyel versenyző. A 32 éves pilóta legutóbb Magyarországon, a Hungaroringen lebonyolított kollektív teszten vezette a Renault-t, akkor már az idei versenygépet. Sok szakértő azzal számolt, hogy nagyon záros határidőn belül (akár már Spában is) átveszi az alulteljesítő Jolyon Palmer helyét és visszatér a francia istálló színeiben.

A Renault Malajziában ismét teszteli Kubicát?


Cyril Abiteboul ez a spekulációt elvetette, ám elismerte, érdeklődésük Kubica iránt töretlen. „Még nem kaptunk meg minden választ vele kapcsolatban a tesztek során. Egy tökéletes világban sokkal több tesztlehetőséget adhattunk volna neki, hogy bizonyítsa, képes tartósan hozni azt a szintet, amit elvárunk” – nyilatkozta a Renault technikai igazgatója.

A Speedweek lap szerint néhány verseny múlva újra eljöhet a lengyel versenyző ideje, ugyanis a Renault lehetőséget biztosít neki Malajziában, Sepangban a pénteki első szabadedzésen. „Nem szeretnék spekulációkat gyártani, mert azzal még nőne a nyomás a Renault-n, mivel a publikum nagyon szeretné viszontlátni Robertet. Mindannyian örülnénk neki, ha visszatérne, de ezt az aspektust is meg kell, hogy értsék” – tért ki a válasz elől Abiteboul.

Viszontlátjuk Robert Kubicát Malajziában, Formula-1-es hétvégén (még ha csak pénteken is) egy Renault volánjánál?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: