DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenberg önbizalommal mehet Monzába

Nico Hülkenberg sima hétvégének nevezte a spáit. A Renault pilótáját hatodikként intették le Belgiumban, vagyis ismét kihozta a maximumot a francia gárda versenygépéből.

Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Renault lassan felnő a Force India mellé, és az indiai licenszű alakulat mellett egyes pályákon velük is negyedik erőként kell számolnunk. Év eleje óta sokat fejlesztettek a franciák az autójukon, és elmondták: Belgiumra és Monzára is készülnek újításokkal, és amint látjuk, nemcsak a levegőbe beszéltek.

Hülkenberg számára nem alakult a legjobban a futam startja, de elmondása szerint utána rendbe jöttek a dolgok: „Sima napon vagyunk túl. Elégedett vagyok és kellemes meglepetés ért. Gyenge rajtot fogtam, de ki tudtam ezt javítani azzal, hogy az első kanyarba belülre kerültem, és rátapadtam Checóra az Eau Rouge-ban.”

 hülkenberg-alonso-ocon-belga-nagydij-2017



A német pilóta Alonsóval és Oconnal történő csatáját is kiemelte: „Az autót jobban éreztem, mint tegnap, és a negyedik leggyorsabbak voltunk csapatként, és a hatodikként végeztünk. Volt egy jó csatám Fernandóval. Hárman kerültünk egymás mellé Estebannal és vele együtt. Fernando DRS-el előzött, aztán Esteban is kilőtt, akkor azt gondoltam: 'Istenem, enne nem lesz vége', de szerencsére nagyszerű volt nézni ezt a külső ívről.”

„Nyertem itt egy kis önbizalmat Monza előtt” - zárta gondolatait egy kissé előretekintve a Renault pilótája. Monza Spához hasonló karakterisztikájú pálya, így valóban ismét esélye lehet egy újabb jó eredményre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: