DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon lassan lehagyja Perezt?

Nem tökéletes a viszony a Force Indiánál. Esteban Ocon váratlanul gyorsan felvette Sergio Perez tempóját, helyenként már meg is haladja. Őrségváltás készülőben?

Sergio Perez az idény első nagydíjain még látható különbséggel verte istállótársát, a mindössze 20 éves Ocont, ám alig néhány versenyhétvége kellett a fiatal franciának, hogy máris a fejére nőjön. Spanyolországtól kezdve már csak az időmérő edzéseken nyújtott hajszálnyival jobb eredmények tartják elől a mexikói pilótát, Ocon pedig egyértelműen kinyilvánította, hogy nem második számú pilóta, adott esetben szemrebbenés nélkül előzne.

Ez konfliktusokba torkollt, mert nem egyformán látta a szituációt a két versenyző Kanadában, Bakuban, Silverstone-ban és Ausztriában sem, de a Hungaroringen is az első körben Perez kissé leamortizálta Ocon padlólemezét. Belgiumban egyelőre a fiatal francia találta meg gyorsabban a tempót, a nyolcadik legjobb időt érte el, miközben Perez több, mint fél másodperccel mögötte végzett tizenkettedikként. (az első edzésen nyolc tizedet vert rá)

Ocon teljes gázzal az Eau Rouge-ban


„Normális napom volt, mindent tervszerűen végrehajtottunk. Rengeteg kört tehettem meg még a piros zászló és a második edzés végét elmosó eső ellenére is. Már most kiváló érzés vezetni az autót, szombatra ez egy erős teljesítményt vetít előre” – nyilatkozta Esteban Ocon, aki egy évvel ezelőtt ezen a pályán debütált a Manorral.

„Formula-1-es autóban hihetetlen érzés ezen a pályán menni. Ahogy pedig várható volt, az Eau Rouge-on gázelvétel nélkül végig tudtam menni teljes gázzal már első gyors körömben is” – erősítette meg a korábbi feltevéseket a francia pilóta, utalva az új aerodinamikai szabályokra.

Innentől jönnek azok a pályák, amiken Ocon már versenyzett, a korábbiakon ugyanis nem és így is tartotta vagy meghaladta csapattársa tempóját. Nehéz idők következnek Perez számára?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: