DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A péntek délután is McLaren-rajtbüntetést hozott

Sajnos idén a McLaren teljesítményéről kevesebbet beszélhetünk, mint rajtbüntetései számáról. Vandoorne 35 helyes visszasorolása után a wokingiakat újabb rajtbüntetés sújtja.

Igaz, a lényegen nemigen változtat, ugyanis Stoffel Vandoorne váltócsere miatt kap újabb 5 rajthely mínuszt, így már összesen negyvennél jár. Az istálló szombaton kicseréli a belga pilóta sebességváltóját, ebben lehet már némi taktikázás is.

Ennek oka lehet, hogy Szingapúrban biztosan ne kelljen újat felhasználni, semmi jel nem utalt ugyanis arra, hogy a jelenlegi elromlott volna, a korábbi visszasorolások miatt pedig úgyis teljesen mindegy volt Vandoorne számára ez az újabb öt hely.

Vandoorne már megszokta idén a büntetéseket, turbóból a nyolcadikat használja (4 a megengedett), az MGU-H-ból szintén, az energiatároló és az elektronikai rész a hatodikat tapossa, a V6-os erőforrás és az MGU-K pedig az ötödik példány. A belga pilóta harci kedve azonban nem változott.

Ezúttal nem motorkomponenst, hanem sebességváltót cserélnek


„Nem változtat a motivációmon semmit. Természetesen kár, hogy éppen Spában történik, de taktikailag itt jobb meghúznunk. A büntetések elkerülhetetlenek az év eleji meghibásodásaink miatt, most fizetjük meg az árát az akkori rendkívüli megbízhatatlanságnak. Ilyenek néha megtörténnek, de a jövőre kell összpontosítanunk. Ez az áldozat remélhetőleg segít majd egy másik nagydíjon” – nyilatkozta Stoffel Vandoorne.

„Az esélyeim a versenyre? Hát, nem lesz könnyű helyzet. Ha megnézzük a csúcssebességeket az első és utolsó szektorban, láthatjuk, hogy rengeteget veszítünk. Számunkra az előzés szinte csak elméleti lehetőség, egészen minimális esély. De reménykedünk az esős időjárásban, annak segítségével jó eredményt is elérhetünk. Sok függ attól, mi történik majd előttünk” – zárta gondolatait a belga pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: