DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen túl sokat „kirándul” a pálya szélén

Mark Webber a Channel 4 televíziós csatorna riportereként egykori riválisairól is megvan a véleménye, akárcsak Max Verstappenről - az ausztrál szerint a 19 éves F1-es pilóta túl sok hibát vét.

Mark Webber mindig is a száguldó cirkusz szókimondóbb pilótáinak táborát erősítette, sőt, valójában ő volt az utolsó, aki a következményektől nem félve kimondta, amit gondolt. Nincs ez másként riporteri/újságírói minőségében sem: az ausztrál egykori csapata versenyzőit és korábbi vetélytársainak félidei teljesítményét értékelte. „Mindkét srác remekül teljesít, de Max kissé megbízhatatlannak bizonyult a versenyhétvégék elején.”

„Rengeteget kirándul a pálya szélén péntekenként és szombatonként, amely nyomást helyez a csapatok vállára azt illetően, hogy megfelelően felkészítsék az autót. Jobban szeretném, ha többet lenne a pályán, de próbálgatja a határait. Persze vasárnaponként egyáltalán nem hibázott, csak sajnos rengeget megbízhatósági probléma hátráltatta, melyek miatt egy rakás pontot veszített - ezt nehéz lehetett megemésztenie.”



Webber természetesen kitért Ricciardóra is, aki 2014-ben az ő helyét foglalta el a Red Bullnál. „Daniel nagyszerűen teljesített eddig vasárnap délutánonként, ő a legmegbízhatóbb pilóta a mezőnyben, tudjuk, hogy mire képes hétről hétre. Mindig kihozza a legtöbbet abból, amit biztosítanak számára, nehéz meghatározni, hogy tudna-e ettől is jobban teljesíteni.”

„Mindannyian azt vártuk, hogy ez az autó nagy dolgokat fog elérni idén, de eddig nagyon gyengének mutatkozott - van hová felzárkózniuk. A Renault-val ugyanaz a fáma, immáron öt éve. Olyan autót kellene gyártaniuk, amely egy másodperccel gyorsabb mindenkinél.”

Az ausztrál megosztotta gondolatait a vb-címért harcoló párosról is. „Mindketten fantasztikusan vezettek idén, Lewis különösen az időmérőkön bizonyult erősnek. Senna óta ő a legjobb egy körön, nagyon különleges szombatonként.” Webber szerint Alonso még mindig a mezőny legjobbja:

„Szereplése nagyon szomorú a Forma-1, a Honda és a McLaren szempontjából. Csőre töltött pisztollyal várnak, Fernando pedig arra, hogy a motor végre működjön, de ez eddig nem történt meg. Az utóbbi 24 hónapban folyamatosan visszafogta magát, és már nem tud ettől jobban vezetni. Az értéke még mindig hihetetlen, vasárnaponként pedig még mindig a világ legjobbja. Ez kicsit frusztráló.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: