DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen után Vettel is hosszabbíthat

A Ferrari korábbi F1-es pilótája szerint Kimi Raikkönen szerződéshosszabbítása az előszele annak, hogy Sebastian Vettelt is sikerül maradásra bírnia a maranellói istállónak.

Miután a Ferrari bejelentette, hogy 2018-ban is ő lesz egyik pilótájuk, Kimi Raikkönen azt nyilatkozta a finn sajtónak, hogy gyorsan sikerült megegyezésre jutniuk - annak ellenére, hogy későn kezdtek tárgyalni a hosszabbításról. „Ez várható volt” - nyilatkozta Mika Salo, a Scuderia korábbi versenyzője az MTV televíziós csatornának. „A Ferrarinak nem volt jobb választása, és Kimi sem folytatná, ha nem érezte volna, hogy megvan a tempója hozzá.”



A szakma nagy része úgy gondolja, hogy Kimi Raikkönen szerződtetése után következik a Sebastian Vettelé is - állítólag a német attól tette függővé maradását, ha a Ferrari kitart a finn mellett, akivel nagyszerű viszonyt ápol. „Nem igazán van más hely Vettel számára, és szerintem Vettel követelte, hogy Raikkönen maradjon. Nagyszerű párost alkotnak.” A Ferrari idén két kettős győzelmet aratott, mindkét alkalommal Vettel-Raikkönen sorrendben.

Az ötven éves Salo - aki két alkalommal is dobogóig jutatta a csapat autóját 1999-ben, Michael Schumacher helyén - szerint nagyszerű hír Raikkönen számára, hogy a Ferrari ilyen hamar meghosszabbította szerződését. A finn mindazonáltal reménykedik abban, hogy honfitársa jövőre már a világbajnoki címért is harcban állhat majd. „Bízom benne, hogy az autója a szezon elejétől versenyképes lesz, hiszen eddig valamilyen oknál fogva a Ferrarinál nem voltak azok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: