DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Mick Schumacher kivételes tehetség”

Max Verstappen a Formula-3-as bajnokságból 2014 végén egyenesen felugrott az F1-be rettentő fiatalon. Michael Schumacher fiában is látja a komoly lehetőséget, de tanácsot is adna neki.

Az elmúlt hétvégén Max Verstappen Zandvoortba utazott, hogy a DTM-et és az F3-as versenyt is nyomon követhesse. Ebből a szériából került fel már 17 esztendős korában a még mindig nem egészen 20 éves holland pilóta, kritikusai szerint még mindig nem érett egészen a vezetése az F1-hez.

A szakértők szeretnek párhuzamot vonni Mick Schumacher és Verstappen helyzete között. Mick eddig nem váltja meg a világot, de nem is megy rosszul. Újonc szezonjában a 11. helyen áll az összetettben, de ami számára fontosabb, hogy az újoncok között a harmadik legjobb. Verstappen figyeli a 18 éves német teljesítményét.

Mick Schumacher egyelőre nem emelkedik ki, Verstappen viszont látja a tehetségét


„Ha tanácsot adhatnék Schumachernek, azt mondanám, hogy csak saját magára összpontosítson. Próbáljon minél keményebb munkával minél többet segíteni csapatának. Nem szerencsés ilyenkor jobbra-balra kikacsintani, csak a jelenlegi feladatára figyeljen. Egyszerű, de szerintem kiváló recept” – fogalmazott Verstappen.

„Mick különleges tehetség, de láttam másokat is. Lando Norris hihetetlenül erős, még mindig csak 17 éves, biztos, hogy sokat fogunk még hallani róla. Jó benyomást tett rám Maximillian Günther is. Az F3 egyébként nagyon jó hely pallérozódni a pilótáknak, én nagyon élveztem az ott töltött évemet” – tekintett vissza Formula-3-as évadára a fiatal holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: