DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mi lesz a Kínai Nagydíj jövője?

A Maláj Nagydíj elvesztése a küszöbön áll, Szingapúr pedig csak ideiglenes helyet kapott a jövő évi versenynaptárban. De mi a helyzet Sanghajjal?

A Kínai Nagydíj a 2018-as naptárban szintén csak mint előzetes terv szerepel. A Formula-1 vezetősége azonban igyekszik megnyugtatni az F1 rajongóit, hogy heteken belül véglegesen is aláírják a hosszú távú szerződést Sanghajjal. Több szakértő ugyanis elkezdett azon spekulálni, hogy Szingapúr és Sanghaj is repül a versenynaptárból.

Gyönyörű a pálya, a versenyzők is többnyire szeretik


Sean Bratches, az F1 vezetőségének egyik magas rangú tagja az AFP hírügynökségnek nyilatkozott. „Sokat dolgoztunk a versenyért Juss Eventtel, a futam főszervezőjével és nagyvonalakban már meg is állapodtunk. Ha jók a sejtéseim, legkésőbb szeptember végéig alá is írjuk a végleges kontraktust” – fogalmazott Bratches.

„Amikor a 2018-as, végleges versenynaptárt kiadjuk, már nem lesz kérdőjel a Kínai Nagydíj mellett, hosszú távra tervez mindkét fél" – tette hozzá az FIA tisztségviselője. 2004 óta minden évben megrendezték Sanghajban a Kínai Nagydíjat, a jelenlegi szerződés idén év végén jár le, de a jelek szerint már küszöbön az új, hosszú távú kontraktus.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: