DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rosberg elárulta Hamilton és Vettel gyengeségeit

Nico Rosberg idén már a partvonalról figyeli egykori riválisai küzdelmét az F1-ben, s mivel jól ismeri mindkettejüket, tudja hogy hol van honfitársa és egykori kollégája gyenge pontja.

Nico Rosberg nem unatkozik: a minap tért haza a Szilícium-völgyből, és nem zárja ki, hogy egy nap szerepet vállal a Formula-E-ben, hétfőn pedig Stuttgartban járt, ahol vb-győztes W07-es autója elfoglalta méltó helyét a Mercedes múzeumában. Megjelenése alkalmával a címvédő rengeteg interjút adott - köztük a Sport1-nek is, mely csatorna természetesen megkérdezte tőle, hogy mit gondol az idei Forma-1-es szezon alakulásáról.



„Nagyon izgatott vagyok, remek érzés nézni az idei versenyeket. Mercedes a Ferrari ellen - nem is lehetne jobb ennél” - mondta a sportágból tavaly visszavonult pilóta, majd kitért a 2018-ra kötelezővé tett halóra. „Nehéz kérdés. Egyértelműen növeli a pilóták biztonságát, és könnyen felhelyezhető. Meg lehet érteni. Szintén megértem azokat is, akik számára nem ez az ideális megoldás, hiszen a Forma-1 mindig a nyitott karosszériákról szólt.”

Rosberg természetesen nem feledkezett meg a világbajnoki csatáról sem. „Még mindig úgy hiszem, hogy Lewisnál és Valtterinél az előny, mert jobb autójuk van. De a Ferrari mindig visszavágott - akárcsak Magyarországon, ezért nem lehet leírni őket.” És hogy mit gondol a bajnok Hamiltonról és Vettelről?

„Mindkettejüknek vannak apróbb gyengeségei. Sebastian erőssége egyúttal hátráltató tényező is számára, ahogyan azt láthattuk Bakuban. Túlságosan meg van győződve arról, hogy neki mindig igaza van. Lewisnál pedig némi kiegyensúlyozatlanságot véltem felfedezni: néha úgy érkezik meg a pályára, hogy nincs ott fejben 100%-osan. De összességében van, hogy ez az előnyére válik” - tette hozzá Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: